Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

15 грудня 2014, 22:35 Пожежі
Гра з сірниками занапастила троїх дівчаток на Запоріжжі
Гра з сірниками занапастила троїх дівчаток на Запоріжжі

Троє маленьких дітей загинули у вогні в Запорізькій області. Поки мати з однією донечкою пішла до крамниці, решта малих вчаділа.

Непримітний будиночок у селі Новозлатополі. Лише місяць тому сюди в'їхала 23-річна Галина з чотирма маленькими дівчатками. Недільного ранку жінка взяла трирічну донечку й пішла до крамниці. Що саме сталося потім - сушать голову й надзвичайники, й місцеві мешканці. Попередня версія: найстарша, п'ятирічна дитина знайшла сірники й вирішила побавитися.

Дмитро Жолобов, співробітник ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій у Запорізькій області:

- Вероятно, старшая дочь, проснувшись, увидела оставленные матерью спички и начала с ними играть. Испугавшись, ребенок побежал в другую комнату, где спали ее сестры, и спряталась под кроватью. Соседка увидела дым из окон и позвонила в милицию и скорую помощь.

Сусіди кинулися на допомогу. Їм вдалося винести з охопленої полум'ям оселі дівчаток - п'ятирічну, півторарічну й немовля. Та, кажуть, було вже запізно. Ще й швидка з райцентру їхала дуже довго.

Олександр, сусід загиблих:

- Ну вже приехала врачиха, начали всем искусственное делать, ну они вже пролежали минут 15-20 на улице. Ну а толку, уже все.

У селі кажуть: мати загиблих малих ніде не працювала, бо була в декретній відпустці, спиртного не вживала. І про дітей піклувалася. Та іноді була змушена залишати їх удома.

Тетяна Іванченко, секретар Новозлатопільської сільради:

- Ну я її тоже понімаю. Не може ж вона йти в магазин, вести с собою четверо дітей.

Наразі міліція розпочала кримінальне провадження за фактом смертельної пожежі. Якщо вину матері доведуть - їй загрожуватиме до восьми років за ґратами.