Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

15 грудня 2014, 21:37 Пожежі
У столиці горів комерційний банк
У столиці горів комерційний банк

Масштабна пожежа у столиці. Пізно ввечері, коли на роботі був лише охоронець, спалахнула будівля комерційного банку. Вогонь швидко поширився дахом і мало не перекинувся на сусідні приміщення. Палало так, що мешканців довколішніх будинків неабияк перелякалися.

Київ, Поділ, вулиця Фрунзе - приблизно опівночі всіх тутешніх мешканців розбудили запах диму і яскраве полум'я на даху комерційного банку. Палали 150 квадратних метрів головного офісу фінустанови.

Юрій Юхименко, співробітник ГУ держслужби з надзвичайних ситуацій у м. Києві:

- Було виявлено, що загорання в, ну будем так казать, в кімнаті відпочинку начальника банка или управляющего банка, з розповсюдженням по підвісному потолку на поруч розташоване приміщення та дах.

Пані Ніна і син мешкають поряд із будівлею банку. Каже: коли запалало, неабияк перелякалася.

Ніна, свідок:

- Страшнувато, хто зна, шо там горить, ми ж не в курсі дєла, а так в вікно дивились час чи півтора, не засікали время. Просто вікна не відкривали, бо боялись шо дим, запах був, був, гарь була така...

Загорілося на 4-му поверсі фінустанови. Полум'я охоплювало дедалі більшу площу. Будь-якої миті могло перекинутися на сусіднє швацьке училище.

- Пожар був тута, а воно було, каже, я не знаю, бачила машини пожарні тут, і все.

Гасити вогонь приїхали з десяток пожежних автмобілів. У будівлі був лише охоронець, тому масштабна евакуація не знадобилася, це й дало змогу впоратися з полум'ям швидко.

Світлана Водолага, керівник відділу ГУ держслужби з надзвичайних ситуацій у м. Києві:

- Горіло одне побутове приміщення і інше неексплуатоване мансардне приміщення, також вогонь розповсюдився на дах будинку. Вдалося попередити розповсюдження вогню на поруч розташовані будівлі, на місці працює дослідно-випробувальна лабораторія, наразі працює слідча група, яка і встановлює причини виникнення пожежі.

Нині про пожежу нагадують розтоплені кондиціонери. У самому банку про інцидент говорити не хочуть, ймовірних причин також не повідомляють.

Представник банку:

- На чердаке горело чуть-чуть, сгорело и все. Все штатно было, сигнализация сработала, пожарники прибыли. Криминала здесь нету, все живы, все здоровы, все нормально, все хорошо. Я начальник безопасности, я вам не даю добро на съемку, это режимный объект, извините.

Банк працює у звичному режимі. Причини загорання з'ясують експерти.