Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

11 грудня 2014, 22:29 Пожежі
У Хмельницькому старенька розпалила багаття в духовці
У Хмельницькому старенька розпалила багаття в духовці

Обігріла оселю, та ледь не висадила в повітря двоповерховий будинок разом із мешканцями. У Хмельницькому 91-річна бабуся розпалила в духовці вогонь із лахміття, а потім ще й увімкнула газ.

Дим з вікна квартири на другому поверсі побачили дільничні, що йшли повз. Одразу кинулися туди. 

Олексій Возборський, дільничний інспектор Хмельницького МВ мілції:

- Помітивши, що йде дим з вікон, ми вийшли на другий поверх. В даній квартирі проживає одинока жінка 23-го року. Ми почали стукати в двері. Остання, відчинивши - в квартирі було повно диму.

Господиню інспектори миттєво витягли надвір, а коли знову піднялися до помешкання - кинулися шукати, де зайнялося. Полум'я виривалося з духовки газової плити. Коли ж правоохоронці відчинили дверцята, то побачили - всередині палало саморобне вогнище.

Олексій Возборський, дільничний інспектор Хмельницького МВ мілції:

- Ми одразу перекрили газ та викликали швидку допомогу.

Пенсіонерка пояснила: так вирішила обігрити оселю. Бо ж надто холодно було. До плити наклала всього, що добре тліє. А що під'єднана труба з природним газом - забула. Тож життя більшості мешканців багатоквартирного будинку висіли на волосині.

Сергій Смолинський, керівник експлуатаційної служби Хмельницькгазу:

- Саме страшне, що могло би статися - це розгерметизація різьбових з'єднань, після чого відбувся би повномасштабний пожар, або загазованість приміщення і подальший взрив у квартирі, і, можливо, не тільки в цій частині квартири. Якщо би відбулось загазування приміщення і відбувся взрив - могло би взірвати і найближчі квартири.

Сусіди розповідають: жінка давно мешкає сама. І ради собі вже не дає.

Любов Володимирівна, сусідка постраждалої:

- Она не должна жить одна. Такой старенький человек должен жить с детьми, ей помощь нужна. Она забывает где, что, когда, она иногда вещи делает неадекватные… Ну вот недавно она разожгла костер в духовке. Это может закончиться плачевно. Просто газ взорвется и весь наш дом полетит на воздух.

Нині в цьому будинку дільничним інспекторам вдячні всі. Адже правоохоронці врятували їм життя.