Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

8 грудня 2014, 22:36 Пожежі
Киянин загинув під час пожежі у власній квартирі
Киянин загинув під час пожежі у власній квартирі

Загадкова пожежа позбавила життя 68-річного чоловіка в столиці. Дідусь не зміг вийти з охопленого вогнем помешкання. Був це нещасний випадок чи навмисний підпал - з'ясовують експерти.

Олександр засидівся за комп'ютером допізна. Каже, першою запах диму відчула його старенька мати.

Олександр, мешканець м. Києва:

- Мама выскочила, буквально через там, начала обнюхивать компьютер, телевизор, естественно, свой. А потом вышла мама и сказала, что где-то горит.

Тхнуло з під'їзду. Наляканий чоловік разом з дружиною спустився поверхом нижче. Там і побачили - палає в сусідів. Викликали пожежників і кинулися гасити.

Олександр, мешканець м. Києва:

- Побежали вниз, посмотрели - горела коробка. Жена схватила ведро воды, пока дыма там было более-менее - вылили. Через некоторое время дыма стало больше. Я взял полотенце, побежал вниз - коробка опять горит. Опять вылил, два ведра вылил.

За лічені хвилини дим оповив майже всі поверхи, тож люди вибігли на балкон і чекали рятувальників. Олександр чув, як в охопленій полум'ям квартирі кликали на допомогу, та зарадити нічим не міг. Надзвичайники діяли двома групами: одні ліквідовували вогонь, інші - виводили мешканців будинку надвір. За годину пожежу приборкали. У закопченій оселі рятувальники натрапили на тіло шістдесятивосьмирічного власника. Чоловік не зміг вчасно вибратися і, ймовірно, задихнувся чадним газом. Сусід загиблого дізнався про трагедію лише вранці, коли повернувся з роботи.

Олександр, сусід загиблого:

- Пришел и вот такое вот. С боязнью открывал дверь, что у меня там творится?

Чоловік каже - ймовірно, трагедія сталася через непорозуміння між господарями. Тим паче, що подружжя частенько пиячило.

Олександр, сусід загиблого:

- Любили подзаложить чуть-чуть, а когда подвыпивают, то... Они патологические пьяницы, они когда выпьют - очень плохо ведут себя, это мягко говоря.

Мешканці будинку додають - зайнялося, щойно розлючена дружина вибігла з квартири, й водночас у двох місцях.

Олександр, сусід загиблого:

- Две комнаты, кухня. Почему-то эпицентр пожара на кухне был. Все сгорело полностью. Ну видите, с этой стороны горело, потому что у соседей сгорела и у меня сгорела дверь. Значит, отсюда, видите, ящик с бумагами.

Тож тепер перевіряють і версію умисного підпалу. Далі розбиратимуться правоохоронці.

Світлана Водолага, керівник відділу ГУ держслужби з надзвичайних ситуацій м. Києва:

- Тіло було знайдене на кухні, проте сама пожежа розпочалася у коридорі, проте остаточні причини виникнення пожежі та обставини будуть встановлюватися правоохоронними органами.