Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

5 грудня 2014, 21:48 Пожежі
У Рівному пожежа не завадила гулянці
У Рівному пожежа не завадила гулянці

Двоє людей мало не загинули під час пожежі в Рівному. Спалахнуло на кухні. До приїзду рятувальників вогонь пошкодив газову плиту й меблі. Втім, мешканці квартири навіть не намагалися гасити полум'я. Вони спокійно сиділи в сусідній кімнаті.

Повідомлення про пожежу від схвильованих сусідів надійшло приблизно о вісімнадцятій годині. Коли прибули надзвичайники - з'ясували: горить кухня на третьому поверсі, а  в квартирі можуть бути люди.

Микола Прокопчук, керівник сектору ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій у Рівненській області:

- Не гаючи часу, наші бійці в апаратах захисту органів дихання піднялися на вказаний поверх, проникли у вщент заповнену димом квартиру. Відразу в одній із кімнат перебував 51-річний власник помешкання, а ще за кілька секунд рятувальники виявили 50-річного товариша господаря.

Чоловіків вивели на свіже повітря та передали медикам.

Діана, сусідка:

- Ми на першому живемо, чули, що тут приїхало дві пожарних. Виводять старшого такого чоловіка. Каже: не знаю, чи це він від диму він так, чи, можливо, він був п'яним.

Травм погорільці не дістали. Рятувальники швидко приборкали вогонь. Сусідніх квартир він не пошкодив, та завдала збитків вода. 

- Затопили, і все по стіні так і… Ще хуже на першому етажі. В мене. Я там зробив євроремонт. На кухні пішло все, потьоки. Пожовтіло.

Мешканці будинку розповідають: власник згорілої оселі ніде не працює, приятелює з безхатьком. Часто влаштовують гучні застілля.

- Кажуть, що випивають?

- Кажуть, що люблять.

- Там ще може біда бути. Там або зірве він, або ще щось буде.

Поспілкуватися з власником квартири не вдалося - дверей ніхто не відчиняв. Тим часом у надзвичайників вже є попередня версія - зайнялося через недбальство. Позаяк найбільше пошкоджена газова плита, рятувальники вважають, що п'яні чоловіки готували собі їжу. А потім про страву на вогні просто забули.