Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

26 листопада 2014, 20:52 Пожежі
Однорічний хлопчик загинув при пожежі на Житомирщині
Однорічний хлопчик загинув при пожежі на Житомирщині

Лихо від вогню на Житомирщині. Там в охопленому полум'ям будинку живцем згорів однорічний хлопчик. Батько залишив його із дорослішим сином у хаті, а сам пішов порати господарство. Та вже за мить дерев'яна оселя зайнялася. Врятувати малого було неможливо.

Трагедія сталася в родині, де виховували трьох дітей. Найстаршого, першокласника, мама саме повела до школи. З двома молодшими дітьми лишився батько. Чоловік доручив наглядати за найменшим своєму трирічному середньому сину й пішов до худоби. Та вже за кілька хвилин хлопчик вибіг надвір і закричав, що будинок зайнявся. У вогні залишився однорічний Ілля. Полум'я швидко охопило дерев'яне помешкання, і дістатися дитини ані батько, ані люди, які прибігли на допомогу, не змогли.

Віктор Нестерчук, батько загиблої дитини:

- Я у хліві порав. Малий вибігає, каже - дим у хаті. Я зразу побіг туди. Воно в хаті горить, я за відро води тушить. Не мона, і диму повна хата.

- А шо горить?

- Хата всередині горіла.

- Де саме горіло?

- Біля телевізора.

Не зарадили і надзвичайники. Вони винесли вже бездиханного малюка з охопленного полум'ям будинку.

Василь Гаврилюк, співробітник Червоноармійського відділу Держслужби з надзвичайних ситуацій:

- При прибуттю на пожежу було виявлено, що дах і житловий будинок було охоплено повністю, по розвідці було виявлено, що є загибле дитя.

Ця подія вразила весь населений пункт. Адже родина порядна і працьовита. Директор місцевої школи каже: претензій до батьків у нього ніколи не було.

Юрій Ляшенко, директор Новозаводської школи:

- Настільки неочікувано, раптовий цей випадок, що я просто не можу прийти до тями. Спокійненько жили собі, на краю села, держали господарство. Доглядали самі себе, як могли. При чому ця дитинка, бо про тих я не знаю, вони маленькі, дома. А цей і доглянутий, і охайненько одягнутий. І слідкує мама за ним. 

Причини пожежі з'ясовують рятувальники і правоохоронці. Сім'я з двома маленькими дітьми тепер мешкає в малесенькій літній кухні, бо їхня оселя згоріла.