Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

24 листопада 2014, 22:45 Пожежі
Мстивий чоловік ледь не спалив гуртожиток у Рівному
Мстивий чоловік ледь не спалив гуртожиток у Рівному

Унаслідок вибуху мало не згорів гуртожиток у Рівному. Висадив у повітря помешкання 47-річний чоловік: він вкотре посварився зі своєю дружиною - господинею кімнати, і вирішив помститися.

Мешканці багатоповерхового гуртожитку на вулиці Льонокомбінатівській бачили, як Володимир виносив нажите майно: мікрохвильову піч, телевізора, свій одяг. Завантажив статки в таксі й повернувся до кімнати. Щоб влаштувати пожежу.

Олена, сусідка:

- Я прийшла якраз з роботи, побачила, як він з кімнати виходить, цей мужчина, і так якби щось кинув в кімнату і закрив на замок. Він втікає, а воно зірвалось. Взрив дуже крепкий був.

Хтось із сусідів почав виламувати двері в охоплену полум'ям кімнату, та сил не вистачило. Викликали працівників міліції і рятувальників.

Микола Прокопчук, керівник сектору ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій у Рівненській області:

- Не гаючи часу, одне відділення вогнеборців в апаратах захисту органів дихання піднялись по автодрабині у вікно палаючої квартири, подали на гасіння пожежі водяний ствол. Тим часом друге відділення за допомогою спецінструменту по сходовій клітині проникли у помешкання через вхідні двері цієї квартири, довелося спецінструментом зрізати ці двері.

Вогонь не встиг пошкодити, перекинутися на помешкання сусідів, а ось кімнату 38-річної Тетяни пошкодив.

Надія Юрчук, помічник керівника Рівненського МВ міліції:

- Наразі по даному факту відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 194 ККУ - Навмисне пошкодження майна шляхом підпалу. Дружина до нас написала заяву відповідно, що вона підозрює, що це вчинив її чоловік, звинувачує, що він наніс їй матеріального збитку в сумі близько тридцяти тисяч гривень.

На щастя, самої жінки того дня вдома не було. Тетяна, коли вкотре посварилася з чоловіком, поїхала на кілька днів до батьків.

Олена, сусідка постраждалої:

- Він отсидів 14 років. Вони одружилися. Вона думала, що він хороша, нормальна людина, але так получилось, що вони часто сварились.

Громадянина Росії Володимира поки що не затримали. Співробітники міліції кажуть - нещодавно його підозрювали в побитті та зґвалтуванні 31-річної рівнянки. Згодом жінка від звинувачень відмовилась і провадження закрили. Та за умисний підпал кімнати чоловіка найімовірніше до в'язниці посадять - років на п'ять.