Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

5 листопада 2014, 23:16 Пожежі
Подробиці пожежі у столичному кінотеатрі
Подробиці пожежі у столичному кінотеатрі

Навколо згорілого Жовтня й досі гаряче. Легендарному столичному кінотеатру, котрий палав минулого тижня, нині дають лад працівники. Тим часом надзвичайники розповідають, як горіла кіно-душа Києва та як приборкували полум'я.

Їх було одразу три - осередки займання всередині Жовтня. Рятувальники розповідають: перша пожежна машина приїхала на місце за п'ять хвилин після виклику. А масштаби загорання вже були катастрофічні: палали кінозал і стеля. Надзвичайники кажуть: щоб загасити дах, знадобилися автодрабина та підіймачі. Довелося розбирати покрівлю.

Ігор Шарий, керівник управління ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій у м. Києві:

- Було оголошено пожежу два і організовано роботу з покрівлі, проводилося розбирання покрівлі і розрізання металевих опор для введення водяних стволів в горище.

Гасили Жовтень понад чотири години. Все тому, певні рятувальники, що перекриття найстарішого київського кінотеатру головно дерев'яні. До того ж - не оброблені як слід.

Ігор Шарий, керівник управління ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій у м. Києві:

- Не було обробки вогнезахисними сумішами, це сприяло швидкому розповсюдженню пожежі.

Працівники кінотеатру на такі слова пожежників ображаються. Кажуть: вони дбали про безпеку сумлінно. А коли почалася пожежа - одразу застосували вогнегасники.

Тетяна, працівниця кінотеатру Жовтень:

- Та суміш, яку не можна було погасити вогнегасником, тушили, но воно не тушилося, вони ще й кинули димову шашку, коли забігали в зал, нічого не було видно, не видно очага, там все було продумано.

Правоохоронці розслідують причини займання, а працівники кінотеатру й досі не оговталися від того, що приміщення вигоріло майже дощенту.

Тетяна, працівниця кінотеатру Жовтень:

- Вот это все было покрашено, ремонт только недавно сделали, вот эта лепка с правой стороны, все новые клип-системы, все-все новое.

Марина Борисполець, кореспондентка:

- Ось це кінозал "Аншлаг", впізнати це приміщення нереально. Тут обвалилася стеля, попадали балки, згоріли крісла, знаходитись тут небезпечно, адже перекриття будь-якої миті можуть впасти на голову.

Жінки дають лад у кінотеатрі самотужки. Щодня завзято махають віниками та швабрами.

Оксана, адміністраторка Жовтня:

- Працюємо, доводимо до ладу, як ви були минулий раз - було багато води, кабінети до ладу приводимо, ніхто не покинув кінотеатр, всі ходять.

Працівниці певні - Жовтень, котрий простояв вісім десятиліть, не помре. Кажуть, зроблять для цього все можливе.

- Ми маємо надію, що в жовтні ми відкриємося, і будемо ще кращі, і будемо радувати наших глядачів.