Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

27 жовтня 2014, 23:20 Пожежі
Пожежа в Рівному забрала людське життя
Пожежа в Рівному забрала людське життя

У Рівному внаслідок пожежі загинув 40-річний чоловік. Зайнялося в тій кімнаті, де він спав. Серед версій трагедії - дві основні: замкнення в електромережі та куріння господаря в ліжку.

Повідомлення про пожежу в рівненській багатоповерхівці надзвичайникам надійшло о пів на четверту ранку. В охопленій полум'ям трикімнатній квартирі на восьмому поверсі була жінка з сорокарічним сином. Мати розповіла: прокинулася від крику В'ячеслава - він кликав на допомогу.

Марія, мати загиблого:

- Воно, видно, там перегрілось, стало плавитись. Чую, він мене гукає. Я прибігла, вже диму повно. 

Сусіди кажуть: мати вибігла з помешкання, син вибратися з вогню не зміг.

Микола, сусід:

- Як відчинили двері, то вже там столб огня. Начався пожар в детской комнате слева, а справа спальня була. Вона там спала. Вона почула вночі цей дим, і все. Але там раптово. Температура висока була.

Надзвичайники приїхали за п'ять хвилин. Проте, кажуть, повідомлення отримали із запізненням. Кілька дорогоцінних хвилин втратили через автомобілістів - мешканці будинку припаркували свої машини на подвір'ї так, що пожежники були змушені розгорнути рукави аж на дорозі.

Дмитро Мельник, співробітник ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій у Рівненській області:

- Ускладнювали гасіння пожежі той факт, що під'їзд до місця пожежі був утруднений в плані тому, що розміщувались автомобілі, приватні автотранспорти громадян. Тому не можливо було розмістити зручно техніку. Тому рятувальники все-таки вийшли з положення, техніку розмістили, пожежу ліквідували.

Рятувальники приборкали полум'я за двадцять хвилин.

Ольга, сусідка:

- Дві машини води вилили в ту квартиру.

Та врятувати В'ячеслава не встигли. Експертиза показала: він задихнувся чадом. Сусіди кажуть: чоловік був спокійною людиною, але надто часто вживав алкоголь.

Ольга, сусідка:

- Мати віруюча його. А він трошки… Ніде не працював, п'янствував.  

Микола, сусід:

- Якщо прямо говорити, ми цього чекали, якусь причину - шось да буде. Слава Богу, що не газ.

Сусіди, як і рятувальники, припускають, що спалахнуло від недопалка. Втім, рідні стверджують: В'ячеслав у квартирі не курив. У трагедії винуватять електромережу. 

Інна, сестра загиблого:

- Від телевізора, від проводки, тому що вся проводка… Геть всі люстри попадали, замкнув телевізор.

Причини займання з'ясовують слідчі.