Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

14 жовтня 2014, 21:35 Пожежі
На Вінничині надзвичайники провели профілактичний рейд
На Вінничині надзвичайники провели профілактичний рейд

Безвідповідальне поводження з електроприладами та нехтування правилами пожежної безпеки неминуче призводить до біди. Про це вінничанам вирішили нагадати рятувальники. Особливу увагу інспектори приділили приватним садибам, бо за статистикою, саме їхні господарі легковажніші в побуті. Загалом обійшли з півсотні помешкань соціально-незахищених і самотніх громадян. А ось чи вмовили людей бути обачнішими - покаже час.

Найліпший метод боротьби з пожежами - профілактика. А рейди приватним сектором - найефективніша її форма. Перед початком опалювального сезону вінницькі рятувальники вирушили у похід обійстями. Більшість господарів садиб інспекторів зустрічає радо.

- Та воно є нормально. Я ж зробила. Почищено. Всьо. Нема нічого. Я палю.

Господарям інспектори вручають пам'ятку, в якій прописані норми використання електроприладів і поради щодо правил пожежної безпеки. Та нагадують: не спалювати сміття та сухої трави поблизу садиб.

- Ось до вам плакат. Ви ж хоч знаєте номер наш пожежний?

- Да.

Загалом під час рейду проінспектували з півсотні помешкань соціально-незахищених і самотніх громадян. 

Богдан Грицюк, співробітник ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій у Вінницькій області:

- Основна увага приділяється групам ризику - це такі люди, які зловживають спиртними напоями. Це багатодітні сім'ї, а також неблагополучні сім'ї. Мета цього заходу- провести навчання з населенням. Провести інструктажі перед опалювальним сезоном…

Також інспектори перевірили стан приладів грубного опалення, а деяким хазяям порадили відремонтувати печі до настання холодів.

Богдан Грицюк, співробітник ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій у Вінницькій області:

- Основна увага звертається на забезпечення пожежної безпеки в помешканнях, експлуатації пічного опалення. В експлуатації електромережі. Охоплено під час відпрацювання 6 сільських рад, захоплено 11 населених пунктів.

Рятувальники певні - такі профілактичні обходи зменшать ризик виникнення пожеж у рази. Адже в тих населених пунктах, де рятувальники розповідають про правила безпеки, за статистикою - будинки палають рідше.