Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

24 вересня 2014, 17:57 Пожежі
Черкаські рятувальники тренуються в реальних умовах
Черкаські рятувальники тренуються в реальних умовах

Крики, плач, дзенькіт розбитого скла та інші психологічні ефекти. У таких умовах тепер випробовуватимуть рятувальників на Черкащині. У місті Кам'янці відкрили сучасну тепло-димо-камеру. Віднині тамтешні вогнеборці тренуватимуться в умовах, максимально наближених до реальних надзвичайних ситуацій.

Дим, вибухи, крики про порятунок - усе це задля психологічного загартування і фізичного розвитку рятувальників.

- Як показує практика, рятувальник повинен бути фізично розвинений та добре загартований.

Ці тренажери створені спеціально для надзвичайників - вони діють у спорядженні, від чого підіймається тиск і стає тяжко дихати. Вправляються за температурного режиму на межі людських можливостей. Усе, аби потім швидше рятувати постраждалих за реальної небезпеки.

Костянтин Проценко, помічник керівника ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій у Черкаській області:

- Кожна восьма надзвичайна подія вимагає дій в середовищі, не придатному для дихання. І це вимагає від нас відповідного реагування і підготовки фахівців для того, щоб люди вміли працювати, психологічно і фізично були підготовлені в екстремальних умовах.

Стежити за вишколом і змінювати його умови можна за допомоги спеціального пульта. Така сучасна димокамера з різними варіантами тренувань поки що є лише в Кам'янці. Проте реконструювати й удосконалити бокси мають намір і в інших містах області.