Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

11 вересня 2014, 21:41 Пожежі
Пожежники на Рівненщині врятували цілу родину
Пожежники на Рівненщині врятували цілу родину

Четверо людей ледве не загинули під час пожежі на Рівненщині. Дим з вікон квартири о першій годині ночі помітив випадковий перехожий. Поки їхали рятувальники, прокинувся і власник помешкання.

Спалахнуло на вулиці Шкільній у Здолбунові. Про пожежу в помешканні на п'ятому поверсі сусіди дізналися лише тоді, коли надзвичайники почали її ліквідовувати.

Марія, сусідка:

- Думаю, щось такий якись запах незрозумілий. Виглянула, дивлюсь - цей дід сидить і внук, Іллюша, сидить, і диму повно. Бачу шланг в квартиру. Я подивилась. Іллюша каже: хата горить. Бачу, дим валить, да й закрила. То я вже в хаті пішла, давай напускати воду, давай шмаття вже шукати, мочити, вішати на хату.

Рятувальникам вхідні двері трикімнатної квартири відчинив власник. Він намагався самотужки впоратися з вогнем, але марно. Надзвичайники вивели дідуся та 10-річного онука надвір. Самі ж гасили полум'я та в задимлених кімнатах шукали 42-річну доньку господаря і її співмешканця.

Ігор Ковтонюк, співробітник ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій у Рівненській області:

- Першою було знайдено жінку, яка знаходилась у сусідній кімнаті від осередку пожежі. Її було винесено на свіже повітря. Після цього було знайдено другу людину, яка знаходилась в осередку пожежі. Його було також винесено і передано для бригади швидкої допомоги.

Оксана дістала опіків тридцяти відсотків поверхні тіла. А в її співмешканця діагностували отруєння чадним газом, обпечення й порізи спини. Обоє були п'яні.

Олег Кожедуб, травматолог Здолбунівської районної лікарні:

- Було доставлено в приймальне відділення лікарні чоловіка і жінку з опіками. В жінки більша площа опіків нижніх кінцівок. В чоловіка - менше. В нього більше, мабуть, було отруєння чадним газом. Жіночка була після надання першої допомоги відправлена в опіковий центр міста Рівне.

Вогонь встиг знищити дивана, телевізора, речі домашнього вжитку та кілька квадратних метрів підлоги. Хазяїн нині прибирає оселю і про ніч жахіття згадувати не хоче.

- Я вибачаюсь, тому що вже приходили.

- Мені хватає от так без твого знімання.

Попередня причина пожежі - необережність під час куріння. Тим часом правоохоронці з'ясовують, чому в чоловіка, окрім опіків, поранена спина. У райвідділі кажуть: якщо з'ясують, що ушкодження завдав хтось із мешканців квартири, розпочнуть кримінальне провадження.