Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

4 серпня 2014, 23:11 Пожежі
У центрі Києва горів банк
У центрі Києва горів банк

У середмісті Києва горів головний офіс Укрексімбанку. Усіх співробітників евакуювали, але осередку вогню рятувальники діставалися довго. Роботу пожежникам ускладнювали завали паперу в підвалах. Тому зупинили полум'я лише за дві години.

Юрма витріщак по периметру, кілька кварталів перекрито, а з вікон і дверей п'ятиповерхівки валує густий дим. Тут, на вулиці Горького, приблизно об одинадцятій ранку загорівся головний офіс Укрексімбанку.

Володимир, свідок:

- Бачив, що дим, потім пожарки прилетіли - і все. Евакуіровали зданіє, всі вийшли, потім поприїжджали служби і начали тушить - все більше і більше машин.

На порятунок банкірів з'їхалися сім пожежних авт і три десятки рятувальників. Співробітників вивели на вулицю, виявилося  - зайнялося в підвалі будівлі, в господарчому відділі.

Антон Одарюк, керівник прес-служби банку:

- Технічні приміщення, там сидять підрозділи, та всі люди були евакуйовані і жертв на разі немає.

Локалізувати пожежу швидко не вдалося. Через великі запаси паперових рушників і серветок у підвалі надзвичайники спочатку розчищали шлях до вогню. 

Звістка про пожежу в банку налякала й керівництво міста. На підмогу рятувальникам приїхав навіть мер столиці. Щоправда, допомога Віталія Кличка не знадобилась. 

Віталій Кличко, мер м. Києва:

- З'ясували - це не провокація, це не терористичний акт, це тільки загорання, бумага горить і в найближчий час банк вже завтра зможе повернутись до номральної роботи.

- Гроші не згоріли?

- Гроші не згоріли, все нормально, все гаразд, людських жертв нема.

Причини пожежі ще з'ясовуватимуть експерти, але пожежники вже пояснюють: лихо сталося через необережність. Господарники банку завалили купою паперу приміщення, де колись була сауна.

Валерій Борис, заступник керівника ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій у м. Києві:

- Площа невелика, приблизно 50 метрів квадратних, підвальне приміщення, колишня сауна, вона не експлуатувалась, але на даний час вона експлуатується як складське приміщення, і там знаходиться туалетний папір, рушники бумажні.

Цього разу вціліли і люди, й гроші. Але спекотна погода, як і сезон пожеж, триває. Тож надзвичайники вкотре нагадують - пильнуйте.