Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

16 липня 2014, 22:24 Пожежі
Пожежа на київському радіоринку завдала великих збитків
Пожежа на київському радіоринку завдала великих збитків

Знову горів столичний радіо-базар. Зайнялося приблизно о першій ночі в одній з центральних яток. Загасили полум'я за 2 години. Люди не постраждали, а ось власники знищеного товару журяться й підраховують багатомільйонні збитки.

Отаку картину бачили містяни, що мешкають поряд зі столичним радіобазаром. Кажуть, зайнялося на початку першої ночі. Дим і заграву від полум'я було видно за кілька кілометрів. Надзвичайники, що прибули на виклик, приборкали вогонь за дві години.

Світлана Водолага, керівник відділу держслужби з надзвичайних ситуацій у м. Києві:

- На місці пожежі працювали 15 одиниць пожежної та спеціальної техніки та 62 чоловіка особового складу.

Вигоріло 400 квадратних метрів території, на якій розташовані десятки яток, переважно з недешевим електронним обладнанням. Антон вже не перший рік винаймає тут рундука. Ремонтує радіозапчастини. Дізнався про лихо на своєму робочому місці лише вранці.

Антон, постраждалий:

- Я вчера уволился отсюда и половину вынес, и на полторы тысячи у меня там сгорело. То есть думал вторую половину вот сегодня прийти и забрать. Ноутбук 7 тысяч стоит мой, инструмент сгорел, конечно. Ну, не знаю, не особо ущерба. Я еще с клиентами со всеми расчитался, мне повезло.

Хлопець каже - його збитки мізерні проти сусідських.

Антон, постраждалий:

- На первом этаже продажа компьютеров, на 2-м ремонт и тоже продажа. У нас говорят, 65 миллионов долларов выгорело. Администрация подсчитала - двое самых крупных оптовых. На всю Украину поставляют продукцию.

На місці пожежі вже працюють фахівці. Причини загоряння будуть відомі після ретельних експертиз.