Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

26 березня 2014, 22:21 Пожежі
На Рівненщині живцем згоріла дитина
На Рівненщині живцем згоріла дитина

Дворічна дівчинка живцем згоріла на Рівненщині - в Дубровицькому районі. Чому зайнялася хата, поки невідомо. Основна версія: несправність грубного опалення. Втім, горя б не сталося, кажуть рятувальники, якби батьки не залишили дітей самих. Під час пожежі в будинку були двоє малюків. Трирічний братик стояв біля дверей і крізь зачинені на ключ двері кликав на допомогу. Його врятувала сусідка.

Пані Євгенія зайшла на подвір'я до сусідів, бо шукала свого сина. Хата була зачинена, жінка заглянула у вікно і вжахнулася. Крізь скло побачила вогонь у кімнаті. Ключ від дверей висів поруч, тож швидко відчинила будинок. Щойно ступила за поріг - побачила трирічного малюка. Його на рік менша сестричка кричала всередині оселі. 

Євгенія Сосновська, сусідка:

- Я того хлопчика витаскую на вулицю, кидаю, а сама хочу йти вже малу дівчинку спасати, але я вже не спасла, тому що полум'я на мене йде.

Жінка покликали на допомогу сусідів. Селяни почали гасити вогонь, у цей час додому повернулася господиня - мати дітей.

Віктор Козак, керівник відділу ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій у Рівненській області:

- Вона, не роздумуючи, кинулась в полум'я, і за декілька секунд винесла з горящого будинку дитину. Проте, на жаль, дівчинка була мертва.

Донька не загинула б, якби вдома були дорослі, кажуть селяни. Втім, констатують - маленьких дітей самих тут залишали не вперше.

Галина Шеремета, голова Мочулищенської сільської ради:

- Чоловік пив, свекруха пила, даже їхала в Дубровицю, ми її на контроль ставили, ми йшли, перевіряли, з ким діти. Бо ми приходили - свекруха спить. Пів десятої, а вона спить - дубова. 

Рятувальники приїхали за викликом оперативно, розповідають сусіди. Та вогонь встиг знищити стіни, перекриття дерев'яного будинку, а також домашні речі. Чому спалахнуло - ще з'ясовують.