Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

21 березня 2014, 22:15 Пожежі
У Кривому Розі палали танки
У Кривому Розі палали танки

Пожежа виникла у сховищі парку бойових машин 17-ї окремої бригади, дислокованої у Кривому Розі. Вогонь цілковито знищив два танки Т-64, ще три одиниці пошкоджені. На щастя, жертв і постраждалих немає.

За попередньою інформацією Міноборони, причиною загоряння стало коротке замикання в радіостанції під час перевірки зв'язку між двома танками. На одній із бойових машин, коли ввімкнули живлення, через спрацьованість спалахнули електродроти. Вже за кілька хвилин почали вибухати набої.

Багатометрове полум'я було видно, а вибухи чутно за кілька кілометрів від військової частини. Серед мирного населення учинилася паніка. Людей швидко заспокоїли.

Свідок:

- Валил дым огромный, потом милиция была, ОМОН.

Свідок:

- Горело там всё, бабахало, чёрный дым был. Ну около час, наверное, полтора так продолжалось. Штук 50, наверно, взрывов было. Были громкие и не громкие, в общем, разные были.

Полум'я загасили пізно ввечері. Впоралися за допомоги пожежного танка, що належить військовій частині, та трьох команд вогнеборців Криворізького Управління держлужби з надзвичайних ситуацій. Людських жертв немає.

- Ну пострадавших нет.

Окрім двох бойових машин, які вигоріли дощенту, пошкоджено ще три танки. Крім того, знищене перекриття у сховищі, де стоїть техніка.

Леонід Поляков, заступник в.о. Міністра оборони України:

- Матеріальні збитки держави в цілому вони прикрі, але виправні. Тому слава Богу, що ми не втратили людей. Інше питання, що лягає в певну канву диверсійної діяльності або саботажу.

Нині ці припущення перевіряють. За фактом пожежі вже розпочате кримінальне провадження. Поки що злочин кваліфікують як необережне знищення або пошкодження військового майна.