Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

19 березня 2014, 20:56 Пожежі
З вини газової служби сталася пожежа у Рівному
З вини газової служби сталася пожежа у Рівному

У центрі Рівного зайнялося перекриття між квартирами одразу після того, як фахівці газової служби встановили в будинку лічильники. Ніхто не постраждав. Втім, тепер сусіди, що мешкають на другому й третьому поверхах, бачать одне одного через дірку.

Дим у себе на кухні помітила власниця квартири на третьому поверсі. Втім, що горіло, жінка збагнути не могла. Викликала рятувальників.

Микола Прокопчук, керівник сектору ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій у Рівненській області:

- Застосувавши спецінструмент, працівники Держслужби з надзвичайних ситуацій оперативно зняли шар кухонної підлоги та побачили осередок пожежі - горіло дерев'яне міжповерхове перекриття між другим і третім поверхом. На приборкання вогню рятувальники негайно застосували водяні стволи, подавали водяні стволи і з 2, і з 3 поверху. 

Продовж двадцяти хвилин пожежу загасили.

- Ще, ще, зривай його до кінця. Ще, ще, збивай, збивай. Під верх, під верх візьми, щоб воно доски пролляло.

Хоч будинок у середмісті і старенький, лиха б не сталося, якби газозварювальники вчасно зупинилися - кажуть погорільці.

Віктор, постраждалий:  

- В цьому місці, де розводка вверху, треба було відрізати старі, непотрібні деталі, замінити на суцільні, так як газова труба передбачає всякі переходніки і муфти. Перший стик зробили нормально, не було загрози ніякої, другий стик зробили нормально. А третій стик… Із-за того, що труба торкалась каркасу дерев'яного, коли вона нагрілась, почало диміти. 

У Рівнегазі повідомили: причина займання поки що невідома, проте ремонтувати пошкоджені квартири своїм коштом організація не відмовляється. Відновлювальні роботи розпочали одразу після гасіння пожежі і планують завершити їх якнайшвидше.