Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

17 березня 2014, 21:03 Пожежі
Трагічна пожежа у Рівному
Трагічна пожежа у Рівному

У Рівному під час пожежі в малосімейці ледве не загинув 38-річний чоловік. У пияка обгоріло більше половини тіла, і чи житиме постраждалий - лікарі прогнозувати не беруться.

Дим на сходах багатоповерхової малосімейки помітили сусіди й викликали рятувальників. Щоб дістатися до охопленої вогнем квартири, їм довелося розрізати двері.

Микола Прокопчук, керівник відділу ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій у Рівненській області:

- У вщент задимленому коридорі майже нічого не було видно, рятувальникам довелося працювати в апаратах захисту органів дихання. До того ж вхідні двері у квартиру виявились металевими. За декілька хвилин бійці ДСНС зайшли в однокімнатну квартиру і на тліючому матрасі виявили непритомного чоловіка.

Його відразу винесли надвір і передали медикам швидкої. Постраждалого доправили в опіковий центр обласної лікарні.

Святослав Дикало, в.о. завідувача опікового центру Рівненської обласної лікарні:

- З діагнозом: опік полум'ям 60% поверхні тіла, опіковий шок, алкогольне сп'яніння. Стан хворого дуже важкий був і лишається на даний момент. Багато дуже глибокого опіку.

За останні п'ять років пожеж у цьому будинку було щонайменше вісім. Рятувальники кажуть: усе через те, що більшість мешканців - самотні пенсіонери, соціально незахищені та хворі на алкоголізм люди. Тому одразу після приборкання полум'я надзвичайники провели роз'яснювальну роботу з так званою групою ризику. Наступного разу планують зробити це спільно з правоохоронцями.