Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

28 лютого 2014, 21:57 Пожежі
У Дніпропетровську спалили автобусний парк
У Дніпропетровську спалили автобусний парк

Вночі у Дніпропетровську невідомі за допомоги коктейлів Молотова дощенту спалили 25-ть автобусів підприємства "Автотранссервіс". Воно перевозить пасажирів як в обласному центрі, так і за межами. Подейкують, що саме його транспорт доправляв "Беркутівців" і так званих "титушок" до Києва.

Пожежа на території автопідприємства виникла о третій ночі. За лічені хвилини вогонь охопив площу в тисячу квадратних метрів. Саме на цій ділянці стояло багато припаркованого транспорту.

Ігор Романюк, керівник управління держслужби з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області:

- Автобусы находились на расстоянии где-то около 50-60 сантиметров друг от друга, поэтому огонь очень быстро распространился. На приезд наших первых подразделений уже горело порядка 20 автобусов.

Надзвичайники констатують: на приборкання стихії залучили 10 одиниць спецтехніки, але задіяти її водночас були не в змозі.

Ігор Романюк, керівник управління держслужби з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області:

- Тушение пожара осложнялось тем, что на территории автопредприятия не работало, не работал гидрант. Заправку техники осуществляли на территории одного километра непосредственно от предприятия.

За дві години вогонь дощенту знищив 25-ть автобусів "Мерседес-Лоцман", кілька - пошкодив. Спілкуватися з журналістами власники відмовилися. Знімати на території заборонили. Кореспонденти "Свідка", аби зафільмувати наслідки пожежі, ризикнули полізти вгору. Ось яка картина з висоти п'ятдесяти метрів. Тим часом  працівники АТП не на камеру кажуть: продовж кількох місяців підприємство  перевозило "Беркутівців" і так званих "титушок" до Києва. Мовляв, через це й підпалили.

Ігор Романюк, керівник управління держслужби з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області:

- То, что было заявлено охранником, он видел, что там были переброшены 3 бутылки с огнесмесью на территорию автопредприятия.

Яка сума збитків, скільки було паліїв і чи дійсно злочин з політичним забарвленням - мають з'ясувати слідчі. За фактом масштабної пожежі розпочате кримінальне провадження.

Ганна Старчевська, керівник сектору Дніпропетровського МУ міліції:

- По признакам части 2 статьи 194 УК Украины - Умышленное повреждение или уничтожение имущества. Санкция данной статьи подразумевает наказание в виде лишения свободы на срок от 5 до 10 лет.