Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

3 лютого 2014, 21:26 Пожежі
Різні версії підпалу автівок у столиці
Різні версії підпалу автівок у столиці

18 машин згоріли цими вихідними у столиці. Палали авта головно з номерами західно-українського реґіону. Попередня причина пожеж - підпал.

Шевроле Лачеті ще й досі димить. Машина зайнялася вночі, і це побачили місцеві.

Катерина Петрівна, мешканка м. Києва:

- Выглянула - смотрит, горит машина, она прокричала своему мужу - Вася, бегом, машина горит, он вниз сбежал, консьержка дала ведро, начали заливать.

Викликали й рятувальників. Спільними зусиллями півавта таки врятували. Катерину Петрівну, консьєржку під'їзду, не дивує, що з-поміж багатьох машин зайнявся цей один Шевроле. Впевнена - транспорт підпалили невідомі, тому що хазяїн засвітився серед автомайданівців.

- Он ехал с семьей в район Киевского моря и как раз ехала колонна, которая ехала пикетировать Межгорье, и он попал в этот строй, как машины проезжали в Вышгород.

Жінка також розповідає - ввечері перед підпалом масивом вешталися підозрілі молодики.

Катерина Петрівна, мешканка м. Києва: 

- У нас тут живет женщина на 9-м этаже, она видела вечером, как ходили вот здесь человека 4 или 5, ну какие - обычные, как говорят - титушки, или как их там, такие в черном, ходили, заглядывали номера машин. Непонятно - мало кто ходит, смотрит на номера - может, милиция переодетая.

Цієї ночі наче смолоскипи горіли ще три транспортні засоби.

Олена Ткаченко, кореспондентка:

- Палала автівка і в самісінькому центрі Києва, просто неподалік барикад зі сторони Богдана Хмельницького. Утім, транспорт майже не ушкоджений, рятувальники встигли загасити пожежу.

А ці машини зайнялися вночі проти неділі. Номери на них - Івано-Франківські. Поспілкуватися з господарями не вдалося. Поза камерою місцеві мешканці розповідають: хлопці - будівельники, нині працюють за містом. Ще один автомобіль - Рено з Тернопільською пропискою - дотла згорів на вулиці Курчатова. А цей Деу - на Бориспільській. І тут впевнені - його підпалили.

- Он аккуратист - номер раз! Никакого замыкания у него быть не может, даже если б у него была машина 20 лет, то она была б с иголочки.

Друзі господаря машини, який нині пригнічений горем, запевняють - чоловік участі в подіях у центрі міста не брав. 

- Не активист, ни в коем случае, он даже там ни разу не был. Я думаю, это для дестабилизации общества, чтобы общество возмутилось тем, что происходит на Майдане.

Загалом вихідними мапа автомобільних займань розширилася чи не на весь Київ.

Світлана Водолага, керівник відділу ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій в м. Києві:

- В ніч з п'ятниці на суботу 7 автівок горіло, з суботи на неділю - 7 автівок, і з неділі на понеділок - 4 авта.

Попередні причини - це занесення сторонніх джерел, тобто підпал.

Світлана Водолага, керівник відділу ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій в м. Києві:

- Багато пожеж виникають саме всередині авто, і дуже багато пожеж розпочинаються саме з-під колес, тобто вирогідніше за все щось розливають, поливають, якоюсь горючою рідиною, а поітм підпалюють.

І це після того, як столичні міліціянти на початку вихідних склали звіт - зловили палія. Начебто оцей чоловік, грузин за національністю, навмисно, але за гроші, псував чуже майно.

Леван, підозрюваний:

- Приїхав до столиці, роботи знайти не зміг. Мені запропонували підпалити машину, за це давали шістсот гривень. Окрім того -  бензин та устаковання.

Про останні займання правоохоронці поки мовчать. Але відомо, що стосовно кожного тривають експертизи.