Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

24 січня 2014, 10:55 Пожежі
Чому палають шини на Грушевського
Чому палають шини на Грушевського

Віднедавна у протестувальників на столичній вулиці Грушевського новий засіб оборони. Сотні гумових шин різних марок і конфігурацій тепер - дієве знаряддя вуличних боїв.

Закіптюжені каркаси спалених автівок, мішки з камінням та паліччя, ба навіть пластикові манекени. Усе це - барикади протестувальників.

- Сніг, різні щити і так дальше - все, шо можливо. Сила визиває протівсилу.

Та віднедавна в мітинґарів - новий засіб оборони. Сотні гумових шин різних марок і конфігурацій.

Андрій, протестувальник:

- Вчора начали палити. Ми були он там посередині і Беркут би не відтіснили. А так ми їх запалили і вони відступили назад. Якби не покришки, вони б уже пішли на майдан. Якби не колеса ці.

Зі слів протестувальників, димова завіса над полем бою - ще й надійний спосіб убезпечитися від стрільців з того боку.

Андрій, протестувальник:

- Народна мудрість. Хтось придумав і так воно пішло. А шо ж з голими руками можна зробити. Так запалять зараз знов. Просто перемир'я трошки.

Гума, що горить - зброя неіграшкова. Після оголошення перемир'я опоненти обабіч барикад багаття з покришок ледь загасили. А напередодні від курного вогню постраждали навіть рятувальники, що приборкували пожежу в розташованому поряд будинку.

Андрій Ватолін, керівник департаменту Держслужби з надзвичайних ситуацій України:

- Запалили покрышки и они горели вплотную к зданию. Поэтому мы подали ствол, и наши отделения работали постоянно, сменяя друг друга. К сожалению, четыре сотрудника МЧС получили при этом травмы.

- Гасили і з той сторони. Поливали.

- Це вода звідти?

- Так. Та вода тільки наоборот розпалювала. Бо чим більше води на покришки, тим вони краще горять. Вони поливають, а воно ще більше розпалюється.

А ще автомобільні  шини - добрий плацдарм для огляду позицій супротивника. Тож попри оголошене на позиціях перемир'я гумовий арсенал весь час поповнюють.

- Час покаже. Може й не пригодяться. Запас не мішає ніколи.

- А де ви їх берете?

- А нашо вам? Я не знаю і мене то не цікавить.Так Бог дав, шо вони сюди попадають якимось чином.