Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

8 січня 2014, 23:08 Пожежі
Новорічні свята ознаменувалися низкою пожеж
Новорічні свята ознаменувалися низкою пожеж

Під час новорічно-різдвяних свят семеро людей загинули внаслідок пожеж на одній лише Рівненщині. Рятувальники б'ють на сполох. Кажуть - усе через недбальство й безпечність.

П'ятдесятитрирічне подружжя загинуло на Різдво в Сарненському районі. Трагедія сталася в селі Немовичах. Приблизно о третій годині ночі дим, який валував з вікон дерев'яної  оселі, помітили сусіди. Вони одразу викликали надзвичайників. Та врятувати господарів не вдалося.

Олег Панюк, заступник керівника ГУ Державної служби з надзвичайних ситуацій у Рівненській області:

- Під ліжком "прогари". З досвіду, це падає якись "бичок" на матрас, і от таке тління. Квадратів два буквально вигоріло, але диму зробило багато, закоптило всі кімнати. Пічка під час огляду місця події була холодна.

Разом з хазяями загинули домашні улюбленці, троє котів. Односельці припускають, лихо - через горілку. Ще одна трагічна пожежа сталася в селі Карпилівці Рівненського району. Тут у вогні загинув 84-річний пенсіонер. Свій будинок він спалив ще п'ять років тому, відтак самотньо мешкав у літній кухні. Вона й зайнялася.

Богдан Данилюк, керівник оперативно-координаційного центру ГУ Державної служби з надзвичайних ситуацій у Рівненській області:

-.На момент прибуття вся будівля була повністю обрушена. Самі будівельні конструкції складались із дощок щитових збитих. Крім того, ця будівля знаходилась відсторонено від інших житлових будинків, тому не відразу помітили цю пожежу.

Сусіди розповідають: їм довелося рятувати господаря й напередодні трагедії. Тоді у будівлі перекинувся електрообігрівач і спалахнули хатні речі. Причину цієї пожежі, що стала фатальною для пенсіонера, з`ясовують експерти. А надзвичайники вкотре нагадують прості правила, дотримання яких вбереже вас від лиха.

Олег Панюк, заступник керівника ГУ Державної служби з надзвичайних ситуацій у Рівненській області:

- Дивитись за електроприладами, купувати гірлянди і вішати на ялинках лише сертифіковані, дивитись за електромережею. Пічне опалення має бути справне. Пічки, каміни, димоходи мають бути поштукатуреними, мають бути почищеними, і закінчувати топку в печі за дві години до сну. А при виникненні надзвичайної ситуації пам'ятати, що номер оперативної служби - 101.