Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

2 січня 2014, 22:40 Пожежі
Новорічна пожежа на Львівщині
Новорічна пожежа на Львівщині

Першого дня Нового року дотла згоріла квартира в багатоповерхівці в Червонограді, що на Львівщині. Десятеро мешканців, з яких четверо - діти, з чадним отруєнням опинилися в лікарні. Решта ж добу відмивала свої помешкання й під'їзд від кіптяви.

Зайнялося приблизно о 9-й ранку в оселі на четвертому поверсі. Її 20-річний власник запросив увечері гостей. Молодь цілу ніч гуляла, а вдосвіта з невідомих поки причин у помешканні спалахнуло.

Василь Пімаш, сусід:

- Малий прибіг до мене: поможіть, бо горимо. Щось дим, горимо. Каже, дайте мені штани. Прийшов голий, без штанів. Тільки в сорочці і в трусах. Я йому дав штани свої, він надівся і побіг наверх. І після того я пішов на низ і дивлюся, після того пішов очаг, з середнього вікна дим. Не дим, а вже вогонь, язики почали йти на п'ятий поверх.

- Вийшла на балкон і побачила - дує з вікна. Всьо. Дим страшний з вікна.

30 хвилин люди намагалися погасити вогонь самотужки. Коли приїхали рятувальники, квартира згоріла дощенту. Пожежники евакуювали десятьох людей і лише тоді приборкали полум'я.

Олексій Скрибінець, керівник відділу Державної служби з надзвичайних ситуацій у Львівській області:

- Перше, чим він ускладнювався, це тим, що Новий рік. Велика кількість людей. Вони дивилися і фактично не давали підрозділу працювати в нормальному режимі. Крім того, повідомлення, можна рахувати, поступило з запізненням. Що й набуло характеру пожежи, тобто вся квартира на момент прибуття була охоплена вогнем. 

Дим оповив горішні поверхи - тому мешканці кількох квартир надихалися чаду. Серед постраждалих і 8-місячна Христинка. Вона з матір'ю відбулася легким отруєнням і великим переляком.

- Ну, шо мене тішить, то що дитина здорова є. Я не можу більше нічого сказати.

Щоб дати помешканням лад, сусіди мили стіни й підлоги цілий день.

Василь Пімаш, сусід:

- Ну, гуляли хлопці. Ну погуляли собі, там що сталося, ну що зробиш. Може, цигарку кинули, може… Ніхто нічо не знає абсолютно.

Що завдало новорічного клопоту і хто в цьому винен - буде відомо лише після розслідування. Правоохоронці, передусім, допитають власника згорілої квартири, який у лікарні. Його життю нічого не загрожує.