Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

20 грудня 2013, 21:58 Пожежі
В Одесі під час пожежі загинула дівчинка
В Одесі під час пожежі загинула дівчинка

П'ятирічна дівчинка загинула під час пожежі в Одесі. Мати вибігла з будинку з дворічним сином на руках, а повернутися по дочку вже не встигла. Дитина задихнулася димом.

Квартира на вулиці Болгарській, де мешкала родина з двома маленькими дітьми, зайнялася приблизно о восьмій ранку. Клуби диму з вікон побачили сусіди. Відчинити двері не вдалося.

Ольга, сусідка:

- Я слышала, как кричали. Заклинило дверь. Ничего нельзя было сделать, ничего. Это страшно. Страх, просто страх. Дым черный. Валил страшно. Я увидела, как выскочила она.

З вікна вистрибнула жінка з дворічним хлопчиком на руках. Сина, з яким спала на одному ліжку, мати врятувала. А ось повернутися по п'ятирічну Олесю не встигла - квартира вже палала.

Ольга, сусідка:

- Разбудили всех соседей, вышел мальчик в зеленой футболке, сосед их, он с топором пошел открывать дверь. Потому что соседи сказали, что там находится маленький ребенок.

Надзвичайники приїхали за 5 хвилин. Але врятувати дівчинку вже було неможливо.

Олександр Крицький, співробітник Держслужби з надзвичайних ситуацій в Одеській області:

- Сложность тушения пожара заключалась в сильном задымлении, высокой температуре, а также загромождннности путей эвакуации в данной квартире.

Крім того, в охопленій полум'ям оселі стояв газовий балон. До останнього існувала ймовірність вибуху. Тільки диво, що цього не сталося. Причини виникнення пожежі з'ясовують. Сусіди як один твердять: родина порядна. Проблем з наркотиками або алкоголем ніколи не мала.

Антоніна, сусідка:

- Очень хорошая семья, очень. Дети и все такие рабочие, все умнички. Ничего не скажешь плохого.

Нині мати з малюком у лікарні. За фактом загибелі дівчинки розпочате кримінальне провадження.