Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

21 листопада 2013, 23:13 Пожежі
У столиці за ніч підпалили десять машин
У столиці за ніч підпалили десять машин

Надовго запам'ятають цю ніч автовласники Дніпровського району Києва. В різних місцях на масиві по черзі зайнялося кілька машин. Загалом вогонь пошкодив 10 транспортних засобів, п'ять з них згоріли дотла.

Першими рятувальників викликали мешканці вулиці Миропільської. Тут спалахнула припаркована під вікнами багатоповерхівки Шкода. За кілька хвилин автомобіль згорів, і вогонь встиг пошкодити сусідні два Деу та два Шевроле. На місце одразу приїхали експерти, які припускають, що машини, найімовірніше, підпалили.

А це вже вулиця Бойченка в тому самому Дніпровському районі. Сюди рятувальникам довелося їхати вже за півгодини після пожежі на Миропільській. Тут дотла згоріли Нісан і Міцубіші. Ще в однієї японської машини вогонь пошкодив багажника, а вікно транспорту було розбите цеглиною. Не встигли загасити це полум'я, як запалало на сусідньому подвір'ї. Просто перед очима в надзвичайників зайнялися дві машини вже на Дарницькому бульварі. Вогонь поширився так швидко, що врятувати мікроавтобуса й позашляховика було годі. Загалом тієї ночі зафіксували три автопожежі.

Світлана Водолага, керівник відділу ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій у м. Києві:

- У Дніпровському районі протягом двох годин вночі починаючи з другої години ночі було пошкоджено вогнем 5 автомобілів, і 5 автомобілів було повністю знищено.

Причини пожеж ще з'ясовують фахівці держтехногенбезпеки, втім ні в кого вже немає сумнівів, що нищили машини ті самі палії, котрі йшли дворами від одного будинку до іншого.

Ірина Винокурова, кореспондентка:

- Усі три випадки сталися за одну ніч, на сусідніх вулицях, тож наймовірніше загорілися автомобілі не без сторонньої допомоги.

Шукатимуть зловмисників правоохоронці. І спіймати їх буде не просто. Адже свідків нічних підпалів немає.