Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

19 листопада 2013, 22:32 Пожежі
У Києві сталася пожежа у студентському гуртожитку
У Києві сталася пожежа у студентському гуртожитку

Четверо людей отруїлися і майже сто опинилися просто неба внаслідок пожежі в гуртожитку національного педагогічного університету імені Драгоманова в Києві. Приблизно о десятій вечора, коли більшість студентів була в будинку, на першому поверсі спалахнула електрощитова.

- У нас сгорела проводка в общежитии. Был пожар и нас эвакуировали.

Це зараз у студенток настрій хоч куди - стихійне лихо подарувало їм позаплановий вихідний. А минулої ночі дівчатам було не до жартів.

Алла, студентка:

- Коли почали вибивати вікна - тоді  всі зрозуміли, що все дуже серйозно. Почали кричати: поможіть і спасіть. У мене одногрупниці - так вони падали в обморок.

Приблизно о десятій вечора на першому поверсі спалахнула кімната з електрообладнанням. За лічені хвилини вогонь охопив усе приміщення, а їдкий дим наповнив будинок.

Євгенія Буряк, співробітниця ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій у м. Києві:

- У ході розвідки виявили, що горить електрощитова, а також коридор. Попередня причина - коротке замкнення електромережі.

На виклик персоналу одразу ж прибули й працівники Київенерго. Вони швидко знеструмили будинок, а пожежники загасили вогонь. Четверо студентів потрапили до лікарні - вони надихалися чадного газу.

Олександр Баранов, директор студмістечка:

- Кімнати в принципі не постраждали. Сьогодні ми запускаємо студентів, щоб вони забрали свої речі. Деяких студентів ми відправимо додому, хто може. А хто не може поїхати - ми розселяємо по інших гуртожитках.

Заручниками стихії залишається майже сотня студентів - їхні кімнати ще задимлені, а більшість особистих речей до користування непридатні. Чому ж сталося лихо - тепер з'ясовує спеціальна комісія.

Олександр Баранов, директор студмістечка:

- По старим інструкціям у гуртожитках, яким за тридцять років, у кімнаті повинна бути одна лампа, лампочка, радіоточка і все. Сьогодні ж і ноутбуки, і мобільні телефони, і телевізори, і холодильники. Сьогодні нам потрібно думати, як удосконалити мережу.

Упоратися з наслідками лиха й повернути студентів до гуртожитку очільники навчального закладу обіцяють за кілька тижнів.