Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

18 листопада 2013, 23:17 Пожежі
У Києві згорів склад взуття
У Києві згорів склад взуття

Масштабно палало у столиці вночі проти неділі - згорів склад із взуттям. Жертв і постраждалих немає. Утім, пожежі надано 2-й ранг складності.

Клуби густого диму й вогню - отак горів ангар на вулиці Віскозній у Києві. Стихію приборкували півтори години шість пожежних частин.

В'ячеслав Польовий, керівник частини Деснянського РУ Держслужби з надзвичайних ситуацій у м. Києві:

- На місце події приїхали 17 одиниць спеціальної та основної техінки, 83 чоловіки особового складу працювало на даній пожежі.

Річ у тім, що коли викликали рятувальників - палало вже наповну. Склад розташований на території бази, її площа чимала. Тож, вочевидь, охоронці просто не помітили займання. 

- Пізне сповіщення, по приїзду на даний об'єкт ангар повністю згорів.

Спочатку з вогнем боролися зовні. Всередину потрапити було годі, бо на воротах ангару висіли замки. Тож аби зайти до приміщення, пожежним довелося розрізати металеві стіни. Коли ж потрапили всередину, працювали там з півночі до ранку. В ангарі лежало взуття. Тому треба було розібрати чи не кожне паковання, аби воно не тліло. Нині склад отакий.

Збитки, яких завдала пожежа, підраховують. Орендарі ангару, як і його власники, з пресою не спілкуються. Щодо причин займання, їх розглядають дві.

- Або електромережа, коротке замкнення, або підпал.

Утім, остаточно причини з'ясують вже слідчі.