Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

29 жовтня 2013, 00:04 Пожежі
В Одесі згорів будівельний ринок
В Одесі згорів будівельний ринок

Найбільша за 10 років пожежа сталася вихідними в Одесі. Горів будівельний ринок "Селянка" на вулиці Маршала Жукова. За годину вогонь знищив усе на площі 500 квадратних метрів.

Зайнялося на базарі вже по його закритті - приблизно о п'ятій вечора. Полум'я охопило місцевий бар "Казка". За 15 хвилин палав вже весь торговельний ряд.

- Начал падать второй этаж, вылетать стекла. Взрываться баллоны. Было очень страшно.

Коли приїхали рятувальники, горіли адміністрація базару, крамниці будівельної хімії й дитячого одягу. Мешканці найближчих будинків приготувалися тікати з власних осель, адже подекуди вогонь підіймався на висоту сьомого поверху.

- Сильные клубы дыма пошли. Где-то часов в пять дым начал подниматься.

Роботу пожежників ускладнювали вузькі проходи між базарними рядами. Машини не могли під'їхати до охоплених полум'ям павільйонів.

Володимир Судак, старший помічник керівника ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій в Одеській області:

- Так как объект находится с сильной горючей загрузкой, распространение огня пошло дальше по зданим рынка строительного.

Зайнялися лаки і фарби. Тож рятувальникам довелося працювати в захисних масках, що додатково уповільнювало їхню роботу. Стихію вдалося зупинити за годину. Приборкали її за дві. Тепер підприємці підраховують збитки.

Олександр, підприємець:

- Згоріло кілька магазинів, згоріла адміністрація. Це будови бетонні, вони легко займаються. І відповідно, що процес загоряння стався швидко. Хто міг - рятував, що міг. Хто не міг, ви ж бачите, зараз підраховують збитки. Але на разі, я ж кажу, саме головне, що обійшлось без жертв.

Окрім крамниць, перукарні та кав'ярні вогонь знищив приміщення музею вболівальників футболу. Його колекцію фанати збирали продовж 15 років.

Василь Богословцев, член Клубу вболівальників футболу:

- Коллекция шарфов колоссальная. Это почти три тысячи шарфов. Музейных экспонатов почти 6 тясяч. Это огромные вещи, с плеча звездных игроков.

Причини загоряння на базарі називають різні.

- Кто-то кинул сигарету, и оно начало гореть.

- Наш дург видел, как шла струя огня синего из розетки. Провода горели.

Слідчі ж розглядають три версії: коротке замкнення, необережне поводження з вогнем та підпал.