Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

21 жовтня 2013, 22:29 Пожежі
На Київщині згорів будинок разом з мешканцями
На Київщині згорів будинок разом з мешканцями

Недільна вечеря обернулася трагедією для родини на Київщині. Приватний будинок в селі Юшках за кілька годин вигорів дотла. Загинули троє людей, зокрема - і 2-річна дитина. Врятуватися вдалося лише господині оселі.

Уранці від цього будинку залишилися тільки зелені стіни. Вночі ж майже півсела осяяв смертельний вогонь.

Павло Прядко, кореспондент:

- Дерев'яна хата спалахнула наче сірник, сусіди кинулися гасити полумя водою з криниці, але було вже запізно.

Пані Любов засинала, аж раптом почула потужні вибухи. Покрівля будинку розліталася, наче феєрверк.

Любов, сусідка загиблих:

- Коли свєт засвітила, як глянула, а тут страшне що робиться!

За кілька хвилин біля охопленої полум'ям хати зібралися десятки селян. Чоловіки не гаяли часу й кинулися на допомогу.

Володимир, свідок:

- В цей раз ми вечеряли й почули, що щось стріляє, шифер. Прибігли, тушили, поки пожежники не приїхали. Було багато народу.

Вікторія Рубан, керівник відділу ГУ держслужби з надзвичайних ситуацій у Київській області:

- Коли наші працівники приїхали, то за зовнішніми ознаками було вже видно, що палав дах, а саме перекриття обвалилося повністю. А вогонь хазяйнував на території близько 60 квадратних метрів.

Та з цього зеленого будинку ніхто на допомогу вже не кликав. Тридцятивосьмирічна жінка разом з дворічною онукою і братом власниці житла вчаділи.

- Нє, вони, мабуть, задихнулися, бо як вони лежали в ліжку, так їх й знайшли.

А ось сусід Іван впевнений: трагічний фінал для цієї родини можна було передбачити.

Іван, сусід загиблих:

- Це була ненормальна сім'я і їх нормальними людьми не можна назвати! Постоянно пьянство, постоянно воно так, склоки, ну як назвати, ви самі знаєте, що таке ненормальна сім'я.

Що спричинило лихо, Свідкові розповіла власниця оселі. Жінка нині в лікарні з опіками обличчя та кінцівок. Врятувалася лише вона.

Ольга Рогозовець, постраждала:

- Лягли відпочивать, а тоді мені в туалет схотілось, добре, що в туалет! Я вискочила, дивлюся, диму вже дуже багато, я тільки вспіла вискочити на двір, і за мною пламя, спасти там нікого не можна. Брат курив всьо время в постелі, вот оно і пішло! Я десять раз вже витягувала на двір, все затлівало у нього. Нєоднократно було, да, то тоді я вспівала, а цей раз нічого не могла зробить.

Любов Апостол, керівник Ржищівської міської лікарні:

- Утром она была осмотрена хирургом, медицинская помощь надана в полном объеме, у нее есть еще опики левой кисти, в данный час состояние ближе к удовлетворительному.

Постраждала зізналася: про загибель дворічної дівчинки навряд чи знає її рідна мати. Вона ще наприкінці минулого року залишила дитину бабусі, а сама поїхала геть. Відтоді не цікавилася донечкою.