Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

15 жовтня 2013, 22:21 Пожежі
На Луганщині згорів будинок, загинула родина
На Луганщині згорів будинок, загинула родина

Пожежа на Луганщині. Вночі палав двоповерховий будинок разом із господарями. Виходи з квартир заблокував вогонь і мешканці вистрибували з вікон. Проте, вибралися не всі. На другому поверсі живцем згоріла мати з двома дітьми. Весь будинок знищено. 18-ро його мешканців урятувалися, та втратили оселі й усе нажите.

Квартира Антоніни Фесенко - внизу. Жінка каже, що цієї ночі лягла спати рано. Прокинулася від стукоту і криків про допомогу. Поки второпала, що до чого - в оселі вже було повно диму. За мить почала волати й сама. Від лементу прокинувся син й кинувся до дверей, проте там вже був вогонь. Чоловік розбив шибки й перекинув через отвір матір. За нею стрибнув і сам.

Антоніна Фесенко, постраждала:

- Я задихаюся, а він вікно вибив, а воно як дасть дим. Дихать нічим. Ми голі й босі. А в одном носку - от він. А так голі й босі. Що з собою візьмеш? Хоч живі осталися.

Олександр мешкає в сусідньому будинку. На місці загорання був перший. Одразу заходився висаджувати вікна на першому поверсі й витягати людей. Під стінами знайшов чоловіка - той стрибнув з другого поверху й зламав хребта. Дружина і двоє дітей нещасного лишилися в охопленій полум'ям квартирі. Вони згоріли живцем.

Олександр Гацько, свідок:

- Пытались дверь отрыть. Она заблокировалась. Открыли окна, чтобы хотя бы проветрить немного. Она осталась в зале, а он в спальне открывать. А он как рванул, дым черный.

Валентина Полякова, постраждала:

- Хорошая семья. 2-е деток у них. Один мальчик 4 года и девочка 15 лет, наверное. Муж выпрыгнул и начал ей кричать: детей давай. А она, наверное, от угара упала. Он все видел, висел здесь.

Швидка доправила в лікарню п'ятьох постраждалих. У двох переламані хребти, у ще однієї жінки - ноги. У решти різані рани рук та опіки. Рятувальники на згарищі висунули попередню версію.

Сергій Іванушкин, заступник керівника ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій в Луганській області:

- Причиной пожара является замыкание элетрощитовой вследствии большой загрузки элетрообогревательных приборов.

Вогонь зробив безхатченками майже два десятки людей. Поки що їх розмістили в родичів та селищній раді. Згодом обіцяють всім дати квартири й допомогти фінансово.

Денис Федосеєв, заступник Брянківського міського голови:

- Пострадавшие получат по 5 тысяч гривен плюс откроют счет благотоворительного фонда. Всем пострадвашим мы предлагаем вот перечень квартир, который мы сегодня пройдем, проинвентаризируем.

По 5 тисяч гривень, то все, що можуть отримати погорільці. Якщо підтвердиться, що трагедія сталася через електролічильника, інших компенсацій постраждалим не буде.