Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

9 жовтня 2013, 00:30 Пожежі
Обігрівачі спричиняють пожежі
Обігрівачі спричиняють пожежі

Смертельне тепло! Двоє людей загинули, одна дістала опіків на Чернігівщині. Зайнялося від обігрівача, яким користувалися власники оселі. З настанням холодів кількість таких загорянь зросла - звітують рятувальники.

Це все, що залишилося від дачного будинку на Чернігівщині. Подружжя не змогло вибратися з охопленої полум'ям оселі й загинуло. А ось тридцятиоднорічному чоловікові вдалося дістатися свіжого повітря. З опіками кінцівок його ушпиталили. Рятувальники вже назвали причину займання - від обігрівача.

Киянка Мілена теж має гіркий досвід користування нагрівачем. Торік в її оселі ледь не сталася пожежа. Помітила вчасно. 

- Запах по всей квартире был.

Тепер за новим електроприладом стежить уважно. Каже: тільки так можна спокійно зігрітися й не вчадіти.

- Так холодно, батареи очень холодные, не знаю, когда затопят. Печка работает практически круглосуточно, обогреватель включаю иногда. Выставляю на саму большую мощность, тогда хоть какой-то эффект.

Більшість часу дівчина на кухні. Тут зараз найтепліше.

Рятувальники ж б'ють на сполох. З різким похолоданням, поки не ввімкнули опалення, українці масово намагаються зігрітися, як можуть.

Вікторія Рубан, керівник відділу ГУ держслужби з надзвичайних ситуацій у Київській області:

- 90 процентів пожеж, що виникають, то виникають через користування саморобними обігрівачами.

Ще десять відсотків припадає на куплені електроприлади. Тільки за одну добу у столиці сталося 15 пожеж. Та зарадити лихові можна.

Не сушити речі на обігрівачеві, не ставити його близько до ліжка та інших речей, періодично вимикати з електромережі, не користуватися саморобними приладами й купувати лише сертифікований товар. Якщо ж зайнялося…

Вікторія Рубан, керівник відділу ГУ держслужби з надзвичайних ситуацій у Київській області:

- Його необхідно накрити цупкою тканиною якоюсь, якщо пожежа невелика, ні в якому разі не можна гасити водою. Якщо ви вже бачите, що не можете впоратися з пожежою та обігрівачем, виходьте з квартири та викликайте рятувальників.

Мілена ж сподівається, що днями в її оселю все-таки дадуть тепло, і вона нарешті заховає обігрівача в комору.