Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

7 жовтня 2013, 23:02 Пожежі
Літні жінки вчаділи у столиці
Літні жінки вчаділи у столиці

У Києві у власному помешканні вчаділи стара мати та її донька. Холодного вечора пенсіонерки увімкнули електрообігрівача, заснули й більше не прокинулися.

- Посмотрите сами и определите - разве можно вот так жить.

У цій оселі мешкали двоє бабусь - 90-літня мати та її донька. Молодша доглядала неньку, як могла.

Світлана, мешканка м. Києва:

- Ничего плохого о ней сказать нельзя. Хороший человек. Просто видно что-то у нее было с головой, что она все собирала. Хотели даже службу вызывать. Но это было не очень удобно - всю жизнь прожили вместе.

Лихо до оселі стареньких постукалося холодного вечора.

- Под вечер дым уже пошел. Прямо через щели шел в двери. Там, конечно, был кошмар.

Перелякані сусіди одразу викликали рятувальників.

Євгенія Буряк, керівник відділу ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій у м. Києві:

- Рятувальники ледве забралися в цю квартиру. Ледве знайшли тих жінок. Їх привалило тим сміттям. Вогонь швидко розповсюдився по горючим матеріалам.

З вогнем упоралися за півгодини, та врятувати бабусь не змогли - через отруєння чадним газом обидві померли ще до приїзду швидкої. За попередньою версією, спалахнуло в оселі пенсіонерок через несправного обігрівача.

Тетяна Сергіївна, мешканка м. Києва:

- Заснули, включили и вот что получилось. А если бы топили вовремя... Уже ж градус мороза по Киеву объявили, а они не включают.

Нині на згарищі працюють комунальники. Міліція нікого з родичів загиблих поки не знайшла. Вже наступного ранку після трагедії в будинку ввімкнули опалення.