Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

1 жовтня 2013, 21:41 Пожежі
Через пустощі старших дітей з сірниками на Миколаївщині загинуло немовля
Через пустощі старших дітей з сірниками на Миколаївщині загинуло немовля

Поки мати святкувала хрестини сусідської дитини, її власне 10-місячне немовля загинуло в пожежі. Чому так сталося і чи можна було цьому запобігти?

О 3-й ночі чотирирічній Карині не спалося. Вона розбудила свою трирічну сестричку й дівчатка почали пустувати. Коли ж побачили сірники - геть розбешкетувалися.

Олеся Допілко, педіатр Братської лікарні:

- Со слов детей, ночью, когда они находились одни, они игрались спичками. Факт возгорания. Со слов детей, это была кофта. Они испугались и выбежали в другую комнату. А в комнате остался ребенок до года.

Дівчатка заховалися якнайдалі від вогню. Аж поки диму не побачили сусіди. Ті вивели малих з хати й викликали пожежників. Вогонь охопив лише 3 квадратних метри. Але 10-місячного хлопчика, який був біля полум'я, вбив чад.

Олександр Кисельов, співробітник пожежно-рятувальної частини:

- Встретили нас соседи, показали место пожара. Было сильное задымление, дым выходил из дверей летней кухни. Провели разведку, подали ствол. Две девочки, старшенькие, 3 и 4 лет, были у соседей, в хорошем состоянии, а маленький мальчик, 10-месячый, умер от угара чадным газом.

Мати дітей була на хрестинах у сусідів. Прибігла до свого будинку, коли малих вже витягли. Каже, ретельно заховала сірники від жвавих доньок. Як старша вилізла на шафу й узяла їх - не знає.

Тетяна, мати загиблого хлопчика:

- Больше нигде спички не лежали, только там.

- И говорят, девочка подпалила свитер, а зачем - не сказала?

- Да.

Сусіди розповіли: що діти залишилися самі посеред ночі - не дивина. Мовляв: батько з сім'єю не мешкає, а мати виховувала малюків, як могла.

Михайло, мешканець с. Людмилівки:

- И родители тут скандалили, и доходило до того, шо родительських прав, материнства будут лишати.

З похолоданням, коли мешканці починають обігрівати свої житла, діти частіше бачать у руках дорослих сірники. Тож пожежники застерігають.

Максим Грицаєнко, керівник ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій України в Миколаївській області:

- Оставляя детей самих в своих жилищах, будьте очень осторожны. Проинструктируйте детей, объясните, удалите все опасные предметы. Потому что иногда не вовремя затушенная спичка и шалость с огнем приводит к невосполнимым потерям, к человеческой гибели.