Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

26 вересня 2013, 23:38 Пожежі
Пожежа у вінницькій багатоповерхівці
Пожежа у вінницькій багатоповерхівці

Причини масштабної пожежі в багатоповерхівці з'ясовують у Вінниці. Спалахнуло вночі у приміщенні між поверхами. Вже за кілька хвилин вогонь перекинувся на сміттєпровід. Рятувальники встигли евакуювати мешканців і загасили полум'я.

Нині в цьому під'їзді стійкий сморід горілого й досі стоїть вода. Мешканці розповідають: дим за лічені хвилини оповив увесь будинок, тож люди з переляку вибігали надвір без верхнього одягу та взуття.

Ніна Рибак, мешканка будинку:

- Начали нам у двері стукати, шо виходьте бистро вже! І ми так, в чому були, в тому й вибігли на двір.

Марина Грищук, мешканка будинку:

- Відкрила й ми побігли на шостий етаж, начали стукати в двері, шоб люди вже повибігали. То тако з шостого по перший повибігали. А на сьомому залишилися.

Гасити пожежу вже за кілька хвилин прибули з півсотні рятувальників. Вони вчасно евакуювали мешканців - а це три десятки людей.

Олександр Кутовий, керівник відділу управління держслужби з надзвичайних ситуацій у Вінницькій області:

- Було оголошено підвищений номер виклику і на пожежу було відправлено одразу чергові караули з п'яти пожежно-рятувальних частин Вінниці.

Та приборкували полум'я більше двох годин. Зайнялося в технічному приміщенні між поверхами. Мешканці пристосували його для господарських потреб.

Олександр Кутовий, керівник відділу управління держслужби з надзвичайних ситуацій у Вінницькій області:

- Згоріли кладовки починаючи з третього по дев'ятий поверх, але найголовніше - що пожежа не перекинулася на житлові приміщення - на помешкання громадян. Причини пожежі зараз з'ясовує дослідно-випробувальна лабораторія.

Чому спалахнуло - з'ясовують і правоохоронці. Самі ж мешканці припускають: їхніх жител ледь не спопелив чийсь недопалок.

Віктор Черних, мешканець будинку:

- Окурки кидають, там ходять. Окурки! Там решетки, і воно зверху все горить і падало все сюда.