Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

4 вересня 2013, 11:02 Пожежі
Вибух у харківській квартирі стався не через газ
Вибух у харківській квартирі стався не через газ

Харківські лікарі борються за життя чоловіка, постраждалого під час вибуху в багатоповерхівці, що стався в понеділок. Пацієнт - у реанімації, він прийшов до тями.

Причини ж надзвичайної пригоди - з’ясовують досі.

Правоохоронці вже з’ясували перебіг подій після вибуху, що стався в будинку на харківській вулиці Метробудівників. Рвонуло, коли 27-річний Євген відчинив двері квартири. Чоловік одразу спалахнув, мов сірник. У стані афекту він вибіг з під'їзду, загасив полум'я, сів за кермо своєї автівки, повернувся додому, і тільки тоді викликав "швидку".

Анатлій Литовченко, в.о. керівника опікового відділу Лікарні невідкладної допомоги:

- Больной находится в повязках. Состояние сейчас застабилизировалось. Имеется даже положительная динамика. Прогноз в медицине - дело неблагодарное. Тяжелое состояние в настоящее время. Больной стабильный.

За інформацією медиків, у Євгена обгоріло 70 відсотків поверхні тіла. Стан пацієнта хоча й стабільний, але критичний.

Вибух і досі розслідує харківська міліція. Жодних відомостей не сповіщає. У прес-службі зазначають: експертизи триватимуть щонайменше кілька днів. Тільки по тому можна буде сказати, чому сталося лихо. Та на екстреній нараді в мерії газівники вже доповіли: рвонув не газ.

Сергій Байцур, керівник управління газової служби Київського району м. Харкова:

- По характеру возгорания не видно, что это газ. Эпицентр взрыва и пожара не дошел до кухни, до газового стояка, до газовой плиты. Очаг - в комнате. Если бы был очаг на кухне, газ выходил с кухни - все равно б горение перешло бы в кухню. По всей видимости, это не от газа.

Мешканцям вже дозволили повернутися до пошкоджених осель. У будинку поновлено водо - й газопостачання. Та тільки у квартирах, які залили пожежники, досі немає електрики: бо ще не висохли дроти.