Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

4 вересня 2013, 10:01 Пожежі
На Осокорках горів приватний будинок
На Осокорках горів приватний будинок

На столичних Осокорках без даху над головою залишилися мешканці приватного будинку. Люди не постраждали, а ось худоба та птиця чи не вся згоріла живцем. Господарі нарікають на власну необережність, та версії навмисного підпалу не відкидають. Бо цей шматок землі - ласий для забудовників.

Приблизно о другій ночі Наталя крізь сон почула галас доньки. Та будила всю родину. Господиня виглянула у вікно і вжахнулася - палала клуня поряд з будинком. Подвір`ям льотом літали свійські тварини.

Наталія Юрченко, постраждала:

- Горіли хозяйственні постройки під вікном якраз у Катерини, ми нічого не змогли зробити, тому що вже очаг загоряння був дуже сильний. Ми цей весь час намагалися щось тушити, але це було бесполезно.

За лічені хвилини полум`я до решти знищило клуню. До приїзду рятувальників мешканці будинку намагалися самотужки врятувати своє господарство.

Світлана Водолага, керівник відділу держслужби з надзвичайних ситуацій у м. Києві:

- Вогонь ще перекинувся і на дах будинку одноповерхового, тож загальна площа пожежі склала 250 кв. метрів.

Проте найбільше господиня побивається, що в полум’ї живцем згоріли двоє кіз, безліч курей і кролів, та 300-кілограмовий кнур. Шкода їх ще й тому, що худоба і птиця є головним джерелом існування сім`ї. У пожежі Наталя звинувачує себе. Каже, могло розгорітися від недогарків у печі. Хоча й припускає, що хтось "допоміг". Адже їхній будинок вже підпалювали

- Зараз дуже важко запідозрити, тому що саме в тому місці, де ми саме варимо поросятам. Так що якщо хтось і підпалив, то ідеально це зробив, просто ідеально. Звичайно, могло бути і нещасний випадок, а могло бути звичайно і хтось там щось хлюпнув, і воно звичайно піднялося так, але ніхто цього не знає.

Такі підозри з'явилися недарма. Адже ця ділянка землі - ласий шматок для забудовників, вони вже неодноразово пробували домовитися з мешканцями про продаж, та ті не погоджуються.

Наталія Юрченко, постраждала:

- Вони намагалися відняти у нас примусово частину ями, але напевно їм це не вдасться, бо вони дуже грубо це робили там з підтасовкою актів, і це стало відомо.

Причини пожежі тепер з`ясовують експерти держслужби з надзвичайних ситуацій.

Світлана Водолага, керівник відділу держслужби з надзвичайних ситуацій у м. Києві:

- Жертв та постраждалих від пожежі немає. Наразі причина пожежі та збитки встановлюються.

У міліції запевнили: якщо експерти підтвердять, що хтось навмисно підпалив садибу - розпочнуть кримінальне провадження й шукатимуть злочинців. А поки тривають експертизи, погорільці дають лад своєму господарству.

Наталія Юрченко, постраждала:

- Не підемо з протягнутою рукою по світу, як-небудь будемо восстанавлюваться, тому що ми все-таки не ліниві люди. Я думаю, потрошку, але поновимо все. Будемо продовжувати жити.