Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

15 серпня 2013, 22:46 Пожежі
У Києві згорів великий базар
У Києві згорів великий базар

Масштабна пожежа в Києві. Пізно ввечері зайнявся базар "Оболонь". Вже за годину від найбільшого Центрального павільйону залишилася купа обвугленого залізяччя. Збанкрутіли майже дві сотні місцевих підприємців.

Згорілі дотла торговельні ролети та розтоплені металеві каркаси. А ще - купа попелу від того, що ще вчора було крамом. Така картина сьогодні на столичному базарі Оболонь.

- Кто это сделал, кому это выгодно, вы мне скажите? Кому это выгодно? Кто за это заплатит, скажите пожалуйста?

- Мы без ничего, без денег. Все ушло, как говорится, в воздух.

Пожежа, через яку збанкрутіли майже дві сотні підприємців, спалахнула о десятій вечора. Зайнялося на даху найбільшого на базарі Центрального павільйону. За лічені хвилини вогонь охопив усю велетенську споруду, а чорний дим оповив мало не весь мікрорайон.

Світлана Водолага, керівник відділу ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій м. Києва:

- По прибытию было установлено, что площадь пожара составляет около 600 кв метров. Сложность была в том, что на территории рынка находился всего лишь один пожарный гидрант. Два гидранта, на которые ставились автомобили, были за территорией рынка.

Та й дістатися охопленої полум'ям споруди було не так просто. А все через розташовані навколо павільйону численні рундуки. Сімнадцять пожежних підрозділів боролися з вогнем кілька годин. Вже вранці на згарище зійшлися численні погорільці. Звістка про нещастя для більшості - як грім серед ясного неба. 

- Я пришла на работу и узнала.

- А я по радио узнала. Сын позвонил ночью - мама, горит рынок.

- У меня товара на 150 тысяч пострадало. Двойной контейнер вот этот.

Павільйон охоплював приблизно 1/5 частину всієї території базару. Тільки за попередніми підрахунками в мить займання там було товару на мільйони гривень.

- Ноччю сказали. Я з дитиною була і невозможно було прийти сюди.

- Як ви думаєте, що могло статися?

- Не знаю. Хто каже - проводка замкнула, хто шо.

- Сказали, шо замкнула проводка. Больше всего шо замикание. Другого ничего не может бить. На прошлой недєлє її замикало. Ничего ж неизвесно, никто за етим не следіт.

Що червоний півень залетів на базар саме через несправність електрообладнання - не відкидають і у місцевій адміністрації.

Олександр Ходоковський, заступник директора базару:

- Этим вопросом занимаются сейчас эксперты по поводу проводки. А вообще на любом объекте большом всегда есть какие-то технические моменты. Это внутренний вопрос администрации рынка. Собрав тех людей, которые здесь работают, будем вместе находить взаимоприемлемое решение.

Проте в декого з погорільців є й інша  версія. Адже палає на базарі не вперше.

- Другий раз уже. Горіла гуманітарка. Говорят, шо ракетніца була, но толком ніхто нічого не знає. А це другий раз уже - овощний. Піджог видно, потому, шо кому-то нада територія.

А ще люди кажуть про блискавку. Адже пізно ввечері Київ накрила злива з громовицями. Чому саме зайнялося - рятувальники та правоохоронці обіцяють сповістити вже за тиждень. Відомо, що під час пожежі ніхто з людей не постраждав.