Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

7 серпня 2013, 00:33 Пожежі
У Києві месник спалив автівку
У Києві месник спалив автівку

У Києві з'явився претендент на звання автора найбезглуздішого злочину року. 39-річний невдаха спалив автівку незнайомого чоловіка - так він хотів допомогти кумові.

Ігор нервово тре руки. Чоловік уночі втратив автівку. Хоч вона була й не нова. Але все-таки робоча конячка. Ще й якісна, німецька - Ауді А-6. Він поставив її ввечері на парковані, а вранці знайшов обпалений каркас і купку попелу. Впевнений - машину спалили. Тож пішов до міліції. Два дні слідчі шукали палія. Виявилося, знищити транспорт Ігоря вирішив майже не знайомий йому чоловік.

- Вони-то один одного бачили, але знайомі не були.

Мотиви, якими керувався чоловік, здивували правоохоронців. Він хотів помститися за кума!

Ігор, постраждалий:

- Мне его кум должен был 400 долларов, а я у кума забрал резину. У нас даже конфликта не было с его кумом, ну была непонятная ситуация, и он решил за кума спалить машину.

До помсти ретельно готувався.

Олена Василяка, помічник керівника Дніпровського РУ міліції м. Києва:

- Знайшов двох чоловіків наркозалежних, які за незначну суму погодилися виконати його вказівку, придбав сірники, пляшку з бензином і навіть шапочки з розрізами для очей.

Як саме знищували чуже майно, зафіксувала камера відеоспостереження. Ось всі в чорному чоловіки підходять до єдиної на стоянці машини. Обливають її бензином, чиркають сірником. Мить - і автівка спалахує, по тому вибухає. Зробивши справу, хлопці отримали винагороду і втекли.

- Кожному менш як по тисячі грн.

За такий зухвалий злочин тепер усім трьом загрожує чималий термін ув'язнення.

Олена Василяка, помічник керівника Дніпровського РУ міліції м. Києва:

- Це умисне пошкодежння чужого майна шляхом підпалу, затриманим загрожує тюремний строк від 3 до 10 років.

Виконавцям до тюремних ґрат не звикати - вони неодноразово засуджені за пограбування. А ось замовник раніше клопоту із законом не мав. До речі, нині від шоку не може оговтатися й кум, заради якого чоловік зважився на злочин. Запевняє - про таку ведмежу послугу приятеля не просив.