Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

21 червня 2013, 23:06 Пожежі
Навчання пожежників у столиці
Навчання пожежників у столиці

На вулиці Княжому Затоні, що в Дарницькому районі, гвалт. Там загорівся новий будинок. Палає квартира на восьмому поверсі. І в помешканні, заповненому димом, жде наглої смерті чоловік.

Цією драбиною рятувальники спускатимуть чоловіка, що став бранцем охопленої  вогнем квартири. Надзвичайники поспішають, зараз від їхніх дій залежить життя. Подивитися на видовище зібралося багато людей, проте в усіх - навдивовижу веселий настрій. Бо пожежа - вигадана, і вогнеборці тренуються. За діями рятувальників зацікавлено стежать малюки. Діти позадирали голови догори та так і заклякли. Нарешті мешканця будинку вдало опускають.

Микола, постраждалий:

- А що ви робили, коли пожежники вже туди підінімалися?

- На балконе стоял и ждал, пока они приедут. 

- А не кричали - пожар, пожар, спасите?

- Не, не кричал, не боялся.

Щасливий фінал вигаданої пожежі. У разі ж справжнього лиха будинку рятувальникам не дістатися.

Жанна, мешканка м. Києва:

- У нас парковка, оце бачите висить? Це зараз, це для камер, це дуже красиво все. Але коли камер нема, то ту все щільно, бампер в бампер стоять авто. Вона навіть сюди не заїде.

Дмитро Саква, мешканець м. Києва:

- Конечно, не подъедет. Потому что нету свободных мест. Их нету никогда. Ни для скорой, ни для пожарных. Тут машины не столько собственников, как просто здесь кто хочет, тот и ставит машины. Реакции никакой. Это никому не интересно до тех пор, пока не приезжает телевидение.

Рятувальники зізнаються: їм часто доводиться стикатися з такими проблемами.

Андрій Савин, заступник керівника пожежної частини:

- Поступив виклик Гмирі 1 Б, що горить квартира на 5 поверсі і є люди. Ми приїхали якомога швидше, заїхати у двір ми не могли. Стояв автомобіль легковий біля під'їзду, а наші автомобілі габаритні. Неможливо було проїхати.

Реальність завжди жорстокіша за гру. Зокрема, через недбальство водіїв, котрі так паркують свої автівки, може бути занапащене не одне життя.