Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

20 червня 2013, 22:58 Пожежі
Блискавка спалила дах будинку на Буковині
Блискавка спалила дах будинку на Буковині

Блискавка влучила в сільський будинок на Буковині. Спалахнув дах, і двоє людей похилого віку, які були в оселі, вибратися самотужки не змогли. Стареньких рятували бригади пожежників.

Подружжя пенсіонерів дивилося на нічну грозу, що вирувала надворі, через вікна. Старенькі й гадки не мали, що блискавка влучила в їхню хату і вже горить дах.

Василь Королик, постраждалий:

- Чую щось на поді… Так ніби коти бігають за щурами чи за мишами, щось раз гуркнуло, два гуркнуло, а то вже горіло.

Сталося це по півночі. Грімниця вдарила просто у громовідхильника. Свідки події кажуть: ця ніч їм запам'ятається надовго. 

Олександр, свідок:

- Я ще такого не бачив. Ніч темна… страхи.

Що саме коїться, мешканці будинку збагнули, коли палала вся покрівля. Вогонь швидко поширювався, прикута до ліжка жінка ніяк не могла вибратися з помешкання. Її витягли вже рятувальники.

Ігор Адамко, рятувальник:

- По приталінній драбині другого поверху поступово, нога за ногою, її опускали на низ, після чого передали її медикам і приступили до гасіння пожежі.

Вогонь знищив покрівлю будинку. Поновити її пообіцяла місцева влада. А доти постраждалі накриватимуть свою оселю звичайнісінькою плівкою.

Вадим Лучик, Баламутівський сільський голова:

- Будуть складати усі необхідні документи і будемо подавати їх у райдержадміністрацію, щоб виділили кошти з держбюджету на ремонт даної будівлі.