Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

14 червня 2013, 21:51 Пожежі
На околиці Києва горів готель
На околиці Києва горів готель

Готель зайнявся вранці під Києвом, у селі Петропавлівській Борщагівці. Палав 5-поверховий комплекс потужно - дим бачили за кілометри. Приборкувати ж вогонь відрядили сотню рятувальників.

Готель, що в передмісті столиці, загорівся приблизно о восьмій ранку. Усередині в цей час було тридцять двоє працівників і пожильців.

Павло Прядко, кореспондент:

- Людей з палаючої будівлі вдалося вивести на подвір'я готельного комплексу за лічені хвилини. Свідки ж пожежі кажуть: дах пятиповерхівки зайнявся, наче сірник.

Василь одним з перших побачив полум'я - саме хотів зайти до готелю.

Василь, свідок:

- Взорвалось че-то, что, не знаю, и потом огонь пошел вот туда по крыше, потом пошел сюда и стекла начали биться, и все везде пошло.

Вибух почув і Олег. У цьому готелі він зупиняється не вперше. Цього разу не встиг.

Олег, свідок:

- Приехали с дороги, хотели поселиться. Стали перекурить около машины. Хлопок услышали и обернулись - уже огонь пошел!

Володимир Муха, керівник ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій у Київській області:

- Пожежа почаласа з четвертого корпусу, з даху, і потім розповсюдилася на третій корпус.

Полум'я охопило шістсот квадратних метрів. Ліквідували масштабну пожежу сто надзвичайників за три години. Цілком вигорів дах одного з корпусыв. Пошкоджені й деякі поверхи. Налякані пожильці вже після приборкання пожежі почали пакувати речі. 

- Да, свои вещи, мы уезжаем!

Власники ж готелю спілкуватися з журналістами відмовилися. Проте, за неофіційною версією, відомо, що могло спалахнути від іскри з котельні, яка потрапила на легкозаймисту обшивку корпусів.