Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

31 травня 2013, 13:37 Пожежі
Столичні пожежники хоч і не квапилися, але дитину врятували
Столичні пожежники хоч і не квапилися, але дитину врятували

Пожежа у столиці ледь не позбавила життя 11-річного хлопця. Вогонь загнав дитину на балкон. На крики про допомогу збіглися сусіди, які вмовляли малого стрибати вниз з четвертого поверху. На щастя, історія закінчилася щасливіше.

Ось так палала квартира на четвертому поверсі на Лісовому масиві у столиці. На балконі ховається від вогню 11-річний хлопчик.

Ольга, сусідка постраждалого:

- Проснулась, смотрю, дым валит. Ребенок кричит диким криком, начали в дверь стучать: Миша, открой дверь, он стоит на балконе, орет - помогите-спасите. Что там случилось - не знаем.

Першими на крики збіглися сусіди. Спочатку вони намагалися врятувати дитину самотужки.

Олександр, сусід постраждалого:

- Выбил ногой двери, стал столб дыма, начали искать фонарики, потому что ничего не видно, и мокрые тряпки, чтобы приложить и малого вытащить. В то время еще можно было зайти и забрать малого.

Та поки сусіди готували мокрі ганчірки, щоб зайти до квартири, зробити це вже було годі. Тоді рятувати малого вирішили знадвору.

Олександр, сусід постраждалого:

- Люди вот стояли, там побросали даже покрывала, раскрыли, кричали ему: прыгай. Ну все-таки 4 этаж, не так уж и высоко.

Та стрибати вниз хлопчик не наважувався. Саме в цей час прибули рятувальники з драбиною.

Вадим Скоробагатько, керівник пожежної частини Держслужби з надзвичайних ситуацій у Деснянському районі м. Києва:

- Особолвим складом було прийняте рішення про встановлення триколінної драбини для рятування, друге відділення в цей час займалося гасінням пожежі. Внаслідок пожежі пошкоджено меблі в квартирі, віконні та балконні рами, дитя передано в карету швидкої допомоги.

З опіками спини дитину забрала швидка. Життю пацієнта нічого не загрожує. Та сусіди зауважують - історія закінчилось щасливо лише дивом. Адже пожежники їхали на виклик аж півгодини, хоча базуються на тій самій вулиці.

Ольга, сусідка постраждалого:

- Приехали где-то через полчаса, приехала скорая, милиция, а потом аж пожарная приехала, хотя тут ехать 5 минут. Оно почти все сгорело - и приехала пожарная.

- Пожарная вот рядом, вот интересно, чем пожарники занимались полчаса, ехать 2 минуты.