Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

15 травня 2013, 23:11 Пожежі
У Дніпропетровську згорів звіринець
У Дніпропетровську згорів звіринець

Звіринець із рідкісними папугами та мавпочками майже дотла згорів у Дніпропетровську, на території православного храму. Пожежа тривала якихось дванадцять хвилин. Настоятель церкви й віряни - в розпачі. Колекцію птахів поповнювали сім років.

Зайнялося у звіринці на території  храму Ікони Божої матері Іверської серед білого дня. З десяток робітників та вірян до приїзду рятувальників намагалися загасити полум'я самотужки.

Генадій Костенко, помічник настоятеля храму Ікони Божої матері Іверської:

- Все бросились смотреть, что происходит, увидели дым. Стали его тушить пытаться, как-то спасти вот тех, кто ещё находится в вольере. Я имею ввиду птиц, вот, выбивали окна, решётки, но, к сожалению, не успели.

Пожежні підрозділи примчали менше ніж за десять хвилин. Полум'я хазяйнувало вже на ста п'ятдесяти квадратних метрах.

Дмитро Вдовиченко, керівник прес-служби ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області:

- По прибуттю на місце події було встановлено, що вогнем охоплено вольєри, в яких перебувають тварини, різні види декоративних птахів. До ліквідації пожежі було залучено 15 чоловік особового складу, 5 одиниць спеціальної техніки пожежно-рятувальних підрозділів.

Попри зусилля надзвичайників, ста двадцятьох папуг і двох мавп врятувати не вдалося. Вціліла лише родина носух. Найближчим часом тварин мають віддати до міського зоопарку.

Наталя Харченко, мешканка м. Дніпропетровська:

- Со всей области приезжали сюда, из других районов. Это уникальный зоопарк был.

Валентина, мешканка м. Дніпропетровська:

- Жалко, что вот так получилось. Кто осмелился, я не знаю, Бог покарает, это 100 процентов. Ну потому что всё делалось для людей и для детей.

Обсяги збитків і причина загоряння поки невідомі. Обставини пожежі з'ясовують правоохоронці. Місцеві ж сподіваються, завдяки зусиллям Отця Миколая та небайдужим людям зоокуток,  який багато років тішив людське око, поновлять.

Валентина, мешканка м. Дніпропетровська:

- Я думаю все, кто прихожане, которые приходят в церковь, думаю, будут и пожертвования. Больше чем уверена.

- Надо восстановить и всё будет красиво.