Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

26 квітня 2013, 23:39 Пожежі
У Києві біля заправки горів бензовоз
У Києві біля заправки горів бензовоз

Бензовоз з п'ятьма тонами палива ледь не злетів у повітря в Києві. Лихо сталося вранішньої години пік: під час руху жвавою автомагістраллю зайнялося в моторному відсіку багатотонки.

Вранішня кількакілометрова тиснява на вулиці Братиславській утворилася через оцього бензовоза. З п'ятьма тонами палива він несподівано зайнявся.

Володимир, водій бензовоза:

- Дым начал идти, начала плавиться проводка. Огня такого сильного не было.

Вже за кілька хвилин полум'я охопило всю кабіну водія. Переляканий шофер одразу кинувся гасити вогонь. Пожежу побачили й працівники автозаправної станції, що розташована за двадцять метрів від місця пригоди. Часу вирішили не гаяти і схопили вогнегасники.

Юрій, працівник АЗС:

- Сначала взяли один маленький огнетушитель, он не помогает. Второй тоже не помогал.

Михайло, працівник АЗС:

- Он капот открывает, он снизу, водители тоже с огнетушителями, и их сразу десять, сразу вылили, они маленькие, по литру!

Проте побороти полум'я чоловікам вдалося лише з третьої спроби. Водій бензовоза каже: якби не свідки, міг статися вибух.

Володимир, водій бензовоза:

- Повезло, что люди помогли, ребята с заправки прибежали с огнетушителями, большими.

Працівники ж заправної станції й досі шоковані. Зізнаються - правила пожежної безпеки до сьогодні знали лише теоретично.

Михайло, працівник АЗС:

- Да уж, было стремно, если честно! Мы каждый месяц 10-литровыми - 50-литровыми огнетушителями пользовались, пожары делали, тушили, учились, короче.

МНСівці ж кажуть: якби полум'я не вдалося вчасно приборкати, наслідки були б фатальними.

В'ячеслав Васюк, заступник керівника управління держслужби з надзвичайних ситуацій Деснянського району м. Києва:

- Завдяки небайдужому населенню та свідкам даної пожежі, ситуація з вогнегасниками сприяла тому, що в результаті їхньої допомоги  пожежа не набула розповсюдження.