Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

15 квітня 2013, 21:20 Пожежі
У Києві недопалок визвав пожежу
У Києві недопалок визвав пожежу

У центрі Києва у власному помешканні згорів живцем 60-річний містянин. Напередодні самотній пенсіонер надудлився горілки, а вдосвіта заснув із підкуреною цигаркою.

Ранок. Центр Києва. Чорний дим. Столицею гуляють чутки - горить Міністерство юстиції. Та на місці стає зрозуміло - пожежа не у відомстві.

Віктор Павлович, лікар швидкої:

- Загорання квартири. На пятому поверсі. Поки що йде затушення очага. Хто там потерпілий, чи є - немає, будемо бачити потім.

Поки ж увага лікарів прикута до десятка мешканців будинку. Коли зайнялося, вони були у своїх оселях і надихалися диму.

- У хаті сиділи, почули запах. Подивилися, а там вже горіло. Почали визивати МЧС і усі служби. 

- А що встигли забрати з собою?

- Те, що на нас.

Андрій Боровик, інспектор Шевченківського РУ ДСНС у м. Києві:

- Будівля, як ви бачтие, пятиповерхова, стара. Пожежу ускладнювало те. що тут усі перекриття дерев'яні. Пожежними підрозділами була організована евакуація людей через існуючу сходову клітину. Ніхто не постраждав.

Щойно надзвичайники впоралися з вогнем - з'ясували: у вигорілій дотла кімнаті - обвуглене тіло людини. Щоби захиститися від пекельного жару, бідака спробував залізти до холодильника. Та це його не врятувало.

Андрій Боровик, інспектор Шевченківського РУ ДСНС у м. Києві:

- Власник квартири - людина близько 60 років, вживав акогольні напої, курив у квартирі. Можливо, що людина була не зовсім адекватна, можливо, залишила десь недопалок.

Тетяна, співробітниця ЖЕКу:

- Жінка його покинула, а мати померла. Напередодні вчора він був в нетверезому стані. Думаю, він курив. Електрообладнання в нього немає. Я часто була у нього в квартирі. Сама ходила туди на розборки, визивала участкового нашого.

Полум'я пошкодило й кілька сусідніх помешкань. Нині їхній стан вивчає спеціальна кормісія. Вона вирішуватиме долю погорільців.