Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

10 квітня 2013, 22:16 Пожежі
У Рівному МНСівці врятували під час пожежі шістйох людей
У Рівному МНСівці врятували під час пожежі шістйох людей

У Рівному під час пожежі у триповерховому будинку ледве не загинуло шестеро людей. Їх за допомоги автодрабини евакуювали МНСівці. Серед врятованих - двоє дітей та вагітна жінка.

Зайнялася квартира на третьому поверсі опів на восьму вечора. Більшість мешканців будинку була вдома. Людей потривожив ядучий чорний дим. 

Надія Бондарук, сусідка:

- Я тільки почула запах у спальні, чую дим. Я відкрила - нічого не бачу, тільки бачу клубок чорного дима. Я закрила і на балкон. На балконі відкрила вікно і дивлюсь - приїхала пожарна і скора.

Олександр живе на другому поверсі. Розповідає: коли вибіг надвір, мешканці охопленої полум'ям квартири вже були в пастці - на балконі.

Олександр Бухало, сусід:

- Поставили драбину і зняли людей. І з іншої сторони будинку теж. Якраз по площадці сусідка теж була з маленькою дитиною, яка була на балконі і яку теж евакуювали з третього поверху.

Погорільців сусідам шкода. Кажуть: то порядна родина. Мають маленьку дитину. Рятувальники припускають: зайнялося через необережність господарів.

Микола Прокопчук, керівник відділу ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій у Рівненській області:

- Орієнтовною причиною загоряння в цій квартирі є необережність при поводженні із скляною тарою, в якій зберігалась спиртова настійка. Що саме сталось, наразі встановлює слідство. Чи там спирт перебував, чи він з цигаркою був, чи якесь відкрите полум'я було, що воно загорілось, наразі невідомо.

Під час пожежі аварійні служби знеструмили будинок і перекрили газ. Світло людям вже ввімкнули.