Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

20 березня 2013, 12:32 Пожежі
У Донецькій області під час пожежі загинули двоє дітей
У Донецькій області під час пожежі загинули двоє дітей

Жахлива пожежа на Донеччині. Тут у селі Старомихайлівці у вогні загинуло двоє дітей. Їх знайшли біля вхідних дверей будинку, по тому як загасили полум'я. Матір з шестимісячним немовлям дивом вдалося врятувати. 

Приблизно опівночі мешканців Старомихайлівки розбудили кілька вибухів. Виявилося, рвонула охоплена полум'ям покрівля сусідського будинку.

Ніна Гуляєва, мешканка села Старомихайлівки:

- Пожар был сильный со стороны торца. Через двери выйти никому нельзя было. Выбили окна, мамочка этих детей лежала без сознания. Вытащили ее, скорая забрала с сильными ожогами, и ребеночка забрала - интоксикация. А двоих не могли найти, пока пожарники не потушили вот ту сторону.

Сусіди одразу кинулися гасити пожежу, заразом подзвонили 101. Поки їхали рятувальники, дехто з односельців намагався витягти людей з будинку. Обмотавши обличчя тканиною, Олег через вікно вліз у хату і виніс з полум'я жінку.

Олег Довгай, рятівник:

- Страшно было, хотелось посмотреть, что там дальше, пытались детей спасти.

- Вы знали, что там дети? 

- Конечно знали.

Пожежники кажуть, старші діти теж намагалися врятуватися, але вони не змогли відчинити вхідних дверей.

Вадим Бірюк, заступник керівника Державного пожежно-рятувального загону м. Мар'їнки:

- По прибытию на место пожара в 23.51 было установлено, что горит дом и со слов соседей в нем находится двое детей. Сразу звено газодымозащитной службы проникло в дом и обнаружили в жилой комнате обгоревшие останки двоих детей. Также во время пожара пострадала мать детей и еще один ребенок.

Нині врятовані мати й шестимісячне немовля в лікарні. У жінки 45% опіків шкіри, малюк постраждав менше. Життю хлопчика нічого не загрожує.

Андрій Бугаєв, в.о. керівника лікарні м. Красногорівки:

- Больная находится в тяжелом состоянии, ребенок в состоянии удовлетворительном. Находится она в отделении анестезиологии и интенсивной терапии. Пока мы добиваемся стабилизации состояния, чтобы появились условия для ее перевода в специализированное учреждение.

Нині пожежники та криміналісти з'ясовують причини займання.