Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

6 лютого 2013, 22:16 Пожежі
У Києві горів склад деревини, а у Львові - військовий завод та гуртожиток
У Києві горів склад деревини, а у Львові - військовий завод та гуртожиток

Майже 1000 кубометрів дерева знищила нічна пожежа в одному з орендованих приміщень на території Київського заводу експериментальних конструкцій. Горіли склади і у Львові, щоправда не з дошками, а з армійським крамом. Що саме втрачено - невідомо: військова таємниця.

Півтора десятка автомобілів МНС і спеціальний пожежний потяг. Так боролися з вогнем, що охопив деревообробний цех у Дніпровському районі Києва. Приблизно о першій годині ночі охоронці помітили густий дим, що валував із приміщення, й негайно викликали рятувальників. Полум'я знищило майже 1000 кубометрів дощок та обладнання. Приборкати стихію вдалося лише за дві години.

Андрій Онищенко, помічник керівника відділу ГТУ МНС у м. Києві:

- Наразі з'ясовується, що стало остаточною причиною даної пожежі, а також підбиваються збитки від даного лиха.

***

А у Львові палав Авторемонтний завод Міністерства оборони. Полум'я охопило все - дахи, приміщення та крам. Утім, що саме зберігали на складах, а отже і згоріло, невідомо - військова таємниця. За неофіційною інформацією, вже цьогоріч у місті займалися кілька армійських об'єктів. Правоохоронці не відкидають версії про підпал.

Павло Василенко, керівник відділу ГТУ МНС у Львівській області:

- На місце були направлені додаткові пожежно-рятувальні розрахунки. Фактично півтори години знадобилося, щоб приборкати полум'я і врятувати від знищення сусідні будівлі  і шість автомобілів, які там були розташовані.

***
Там само у Львові посеред ночі спалахнув гуртожиток. Ніхто з мешканців не постраждав - принаймні від вогню та диму. А ось від холоду - могли: поки рятувальники боролися з вогнем, майже сотні людей довелося мерзнути надворі. Ліквідували пожежу за 20 хвилин. Як з'ясували експерти, зайнялося на третьому поверсі будинку в кімнаті, яку винаймали під офіс.

Павло Василенко, керівник відділу ГТУ МНС у Львівській області:

- Це різноманітні ковроліни, пластки, вагонки, оргтехніка, знов таки яка виготовляється з легкозаймистих горючих матеріалів. Доволі така мізерна концентрація синильної кислоти, яка може виділятися в процесі горіння пластикових речей, пластикових комплектуючих, вона здатна обірвати життя.