Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

31 січня 2013, 09:26 Пожежі
На столичній Троєщині палав автомобіль
На столичній Троєщині палав автомобіль

Кілька десятків людей дивом не постраждали в Дніпровському районі Києва. Припарковану просто під вікнами багатоповерхівки машину хтось облив бензином і підпалив. Від страшного вибуху мешканців урятував щасливий випадок.

- Іду та й зайшов як раз. Ни хрена себе!

Вигорілий залізний скелет, купа сажі та розбитого скла - все це ще напередодні увечері було новенькою іномаркою. Пожежа, що знищила авто, почалася серед ночі під вікнами багатоповерхівки.

Любов, мешканка м. Києва:

- В квартире у меня свет, такой яркий, я встала, смотрю - а машина впереди горит. Высоко, прямо аж до деревьев. Думала, что у меня окна все повыбивает.

Перелякана жінка кинулася до телефона. Пожежники прибули за лічені хвилини, та врятувати елітну машину було годі. Кажуть, не рвонуло лише тому, що в машині був повний бак.

Микола Гайдай, керівник відділу Управління цивільного захисту в Деснянському районі м. Києва:

- Сталася пожежа автомобіля ТОЙОТА РАВ-4. По прибуттю автомобіль був уже охоплений вогнем. Орієнтовна причина пожежі - занесення стороннього джерела запалювання, тобто підпал.

На обгорілих залишках японця - сліди від запальної суміші. Зловмисники діяли тихо й акуратно - машина ночувала неподалік віконця консьєржки, але нічого підозрілого пильна жінка не чула.

Любов, мешканка м. Києва:

- Это моей подружки из 47 квартиры. Она никому дорогу не переходила. Я щас ей порзвонила, а она вообще в расстроенных чувствах. Разговаривать не может.

- А чем она занимается?

- Работает, да и работает себе.

Хто ж зазіхнув на сусідське добро вартістю тридцять тисяч зелених - головна тема обговорення для місцевих.

Володимир Григорович, мешканець м. Києва:

- А как вы думаете, зачем палят?

- Из за мести может быть кто-то пришел. Ведь рядом же сколько машин, а запалили эту машину почему-то одну. Шо можно еще предположить? Нехай милиция занимается.

Та з версією про помсту погоджуються не усі. На думку інших співрозмовників "Свідка", невідомого палія могло дістати те, що вузенька вуличка завжди захаращена.

- Це тут уже не в первий раз. Раз уже палили коло цього дому.

Наталя Василівна, мешканка м. Києва:

- Года наверное три назад у нас Запорожец старый, который был ничейный, он горел. Скорее всего, это сделали те, кто хотят, чтоб на стоянке были машины.

Хто й чому знищив машину - тепер мають дізнатися правоохоронці. За фактом пожежі вони вже розпочали власну перевірку і поки нічого не коментують. Лише повідомили, що від  початку 2013-го на Троєщині це вже другий автопідпал.На столичній Троє