Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

22 січня 2013, 10:48 Пожежі
Огляд пожеж за вихідні
Огляд пожеж за вихідні

Пожежа у Львові позбавила життя пенсіонера, у Рівному в багатоповерхівці спалахнула газова плита, а у столиці згоріла приватна садиба.

У Львові на Водохреща через пожежу загинув чоловік похилого віку. Загорілося у квартирі в середмісті. Коли прибули пожежники, вісімдесятисемирічний господар уже не дихав. Десятьох мешканців житлового будинку вдалося врятувати. Оселя, в якій зайнялося, була захаращена усіляким непотребом - тож спалахнути могло від найменшої іскри. Найімовірніше, дідусь розпалював мотлохом грубку.

Іван, сусід загиблого:

- Взагалі безлад був страшний, цей Жобатенко, сусід, він літня людина, яка просто зносила з сміття весь непотріб, як ви бачите, в квартирі повно сміття і це вже кілька років. Всі сусіди живуть просто, як говориться, на пороховій бочці.

Сусіди неодноразово зверталися до місцевих органів влади, аби чиновники змусили хазяїна дати у квартирі лад. Проте - марно. Причини займання з'ясовують правоохоронці.

Ще одна пожежа на Водохреща сталася в Рівному. Вісьмох людей, зокрема - двох дітей, довелось евакуювати з багатоповерхівки - на третьому поверсі палала газова плита.

Микола Прокопчук, керівник відділу ТУ МНС у Рівненській області:

- Зі слів  господині помешкання, вона вирішила приготувати страву у газовій плиті. За декілька хвилин раптово з усіх щілин плитки почало вирувати полум'я. Вогонь швидко перекинувся на дерев'яні меблі кухні та речі домашнього вжитку. Жінка самотужки намагалася загасити полум'я, проте у неї нічого не виходило. Господиня одразу викликала рятувальників.

МНСівцям вдалося швидко загасити полум'я. Ніхто з мешканців будинку не постраждав. А ось чому спалахнула плита, тепер з'ясовують газівники.

Дотла вигоріли триповерховий приватний будинок та кав'ярня. Такі наслідки пожежі, що виникла на кухні однієї забігайлівки у приватному секторі столиці. Зайнялося приблизно о третій годині ночі. Вогонь швидко перекинувся на сусідні споруди на подвір'ї садиби.

Андрій Онищенко, речник ГТУ МНС у м. Києві:

- Було дуже пізно повідомлено про загоряння, власними силами гадали що впораються, але вони не були спроможні.

200 квадратних метрів вигоріло дотла. МНСівці гасили полум'я дві години. На щастя, ніхто не постраждав. Обсяг збитків та причину займання з'ясує експертиза.